Japon Naomi ve Amerikalı Serena

YAYINLAMA: 10 Eylül 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 10 Eylül 2018 / 20.00

Bugün size tenisten bahsetmek istiyorum.

Dün, bizim saatımızla sabaha karşı kadınlar finali oynandı. Bugün de sabaha karşı erkekler finali oynanmış olacak.

Kadınlar finali ABD’li Serena Williams ile Japon Naomi Osaka arasında oynandı. Japonya tarihinde ilk kez bir Japon kadın Grand Slam’da şampiyon oldu. Büyük onur ve gururun yanında 3.5 milyon dolar da ödül kazandı. Aman küçümsemeyin çok büyük bir spor olayı.

Neler olduğunu birazdan yazacağım. Ama önce biraz bilgi vereyim.

 

Bir yılda 4 Grand Slam oynanıyor. Tenisin en büyük organizasyonu, bütün dünya heyecanla izliyor.

İlki, Ocak ayında Avustralya, Melbourne’de oynanıyor. Bu sene orada kadınlarda Danimarkalı Caroline Wozniacki şampiyon oldu. Erkeklerde de İsviçreli Roger Federer!

 

İkincisi Mayıs ayında Fransa, Paris’te oynanıyor. Bu sene kadınlarda Romen Simona Halep, erkeklerde ise İspanyol Rafael Nadal kazandılar.

 

Temmuz’daki Grand Slam ise İngiltere, Londra’da idi. Kadınlarda Alman Angelique Kerber, erkeklerde Sırp Novak Djokovic şampiyonluk kupasını kaldırdılar.

 

Ağustos sonu, Eylül başında oynanan Amerika, New York’taki son Grand Slam’de ise kadınlarda 20 yaşındaki süper yıldız Japon Naomi Osaka, dünyanın halen kortlardaki en büyük kadın tenis yıldızı 37 yaşındaki Serena’yı mükemmel bir oyundan sonra iki sette yendi.

Yenmesine yendi, ama tenis kortlarında hiç görmediğimiz olaylar yaşandı. Serena hakemle dalaştı! Hakem ona, “Sen hırsızsın!” dedi. O da ona, “Ben bir anneyim, asla yalan söylemem, asıl hırsız sensin, benden derhal özür dile” dedi.

 

Kavganın nedeni şuydu:

Maç sırasında antrenörler tenisçilere müdahale edemiyor. Yani taktik vermeleri, diyaloga girmeleri kesinlikle yasak. Serena’nın antrenörü iki eliyle bir şeyler işaret ederek taktik vermek istedi. Serena bunu görmedi, ama hakem gördü ve Serena’ya uyarı cezası verdi.

Uyarı alan Serena’nın morali bozulup puan kaybedince, elindeki raketi yere çarptı ve inanması zor, fakat raket paramparça oldu. Öyle ya, saatte 200 km hızla servis atan bir oyuncunun kollarındaki güç, raketi darmadağın etti.! Serena’da puan cezası aldı. Bu onu iyice delirtti ve hakemle karşılıklı çirkin diyalog sonucu bu kez ‘oyun’ cezası aldı. Bu da Serena’nın maçı kaybetmesinde etkili oldu.

 

Dünya tenis otoriteleri Serena’yı haksız, hakemi haklı buluyor. Ama bu kavganın asıl tarafı seyircilerdi. Maç Amerika’da oynandığı için seyirci haliyle çılgınlar gibi Serena’yı destekledi.

Müthiş bir maç çıkaran ve herkesin bir anda sevgilisi olan, olaylarda hiçbir suçu ve günahı bulunmayan Naomi’yi seyirci yuhaladı.  Onun da morali bozuldu ve ağlamaya başladı.

Japon eğitimi ve terbiyesi alan genç Naomi gıkını bile çıkarmadı, sessizce göz yaşları döktü. Ama seyirci sanki o suçluymuş gibi sürekli yuhaladı, hakaret etti!

 

Sonuçta, kupa verilirken Naomi ne dedi tahmin edersiniz?
Serena sen benim idolümsün. Seni yendiğim için senden özür diliyorum.”

Bu samimi itiraf Serena’yı epey yumuşattı. Birbirlerine sarıldılar.

 

Demek istediğim, Amerikalıları yenmeyeceksin. Hangi konuda olursa olsun! Spor da veya başka bir alanda! Yenersen hakaret ediyorlar!

Ama benim gibi televizyon başında gözleri nemli, tenis sporuna gönül vermiş birisi ekran karşısında da olsa Naomi’yi alkışlad!..

 

Önümüzdeki günlerde bakalım dünya nasıl bir reaksiyon gösterecek!..

 

 

 

                                    Serena ve Naomi

 

 

 

Yeni iPhone’lar…

 

Apple, 12 Eylül 2018 Çarşamba günü düzenleyeceği etkinlikte iPhone 9, iPhone XS ve iPhone XS Plus modellerini tanıtacak.

 

Yeni modellerin başlangıç fiyatları şöyle: 

iPhone XS - 799 Dolar. 15 bin TL

iPhone XS Plus - 999 Dolar. 12 bin TL

iPhone 9 - 699 Dolar. 10 bin TL

 

Pahalı gibi görünüyor!..

Aslında çok pahalı ama göreceksiniz peynir etmek gibi satılacak. Şirket de bunu bildiği için çok rahat, istediği fiyatı uyguluyor!

 

Bence haftasonları da Çin’de yapılıyor. Onun için uzun sürmüyor, hemen bozuluyor!

Japon Naomi ve Amerikalı Serena