Türkiye’nin en güçlü 30 iş insanı

YAYINLAMA: 08 Ekim 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 08 Ekim 2018 / 20.00

Türkiye’nin en büyük ve saygın ekonomi dergisi Capital, Ekim ayı sayısında, gelenekselleşen araştırması Türkiye’nin en güçlü 30 iş insanını belirledi.

Milyarlarca dolarlık yatırım kararlarına imza atıyor, dev ciroları yönetiyorlar.

Global ekonomide her biri çok önemli birer figür. İş dünyasında kitleleri yönlendirecek güce ve itibara sahipler.

Bazıları kamunun bazıları iş dünyasının en güçlü kurumlarına liderlik ediyor.

 

Bu 30 en güçlü iş insanının hepsi holding patronu değil. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bankacılar Hüseyin Aydın, Murat Çetinkaya, Adnan Bali, TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik gibi önemli isimler de 30 kişilik tabloda.

 

Güç’ yalnız rakamlara bağlı ifade edilmiyor. Örneğin Ali Raif Dinçkök, Akkök Holding’in cirosu 11 milyar TL iken, Sanko’nun ki 7.5 milyar TL. Ama Konukoğlu Akkök”ten 10 sıra yukarıda.

Yani, sadece istihdam ve ciroya göre değil de, etki alanı, liderlik gücü ve itibar gibi kriterlerle belirleniyor Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı.

 

Bu nedenlerle bizim bu tabloda, ‘Türkiye’nin En Güçlü 30 İş İnsanı’nın arasında bulunmamız fevkalade önemli.

Gaziantep için bir prestij kaynağı olarak değerlendiriyorum.

 

 

Abdülkadir Konukoğlu

 

 

 

Tarih tekerrürden ibarettir!..

 

MHP Lideri Bahçeli ile İYİ Parti Lideri Akşener’in Twitter’daki polemiğinin ardından bir grup MHP’linin Akşener’in Üsküdar’daki evinin önüne giderek slogan atmaları iki parti arasında gerilimi arttırdı.

 

Önce Bahçeli, sosyal medyada Akşener’i işaret ederek, “Bu hanımefendiye son ihtarım, bölmek ve yok etmek istediğin MHP’ye karşı sinir ve sınırları ihlal eden vandal tutumuna devam edersen sonuçlarına katlanmak zorunda kalırsın. Demedi deme, büyük lafı dinle” dedi.

 

Sonra Akşener, geçen salı partisinin grup toplantısında, MHP ve Bahçeli için isim vermeden, “Milliyetçiliği ayaklar altına alma, milliyetçilikten geçinen parti, saray yancısı, milliyetçiden de saray paspası olmaz, lastik adamlar, küçük ortak” gibi sözler kullandı.

 

Daha sonra MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter de sosyal medya hesabından “Ankara’dan adres ver, İstanbul Üsküdar’dan çık. Oyunsun, oyuncusun, provokatörsün. Liderimiz Devlet Bahçeli boşuna söylemedi, Secah Bint Haris’sin. Üç kelimeyle ifade edeyim; rezaletsin, melanetsin, ihanetsin Akşener. Böyle bir küçülme, böylesi bir küstahlık ve seviyesizlik Türk siyaset tarihinde ne görülmüş ne de duyulmuştur. Yazıklar olsun” diye yazdı.

 

Ve en son İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu da “Biz can düşmanlarımızın bile hanesinin önüne adam göndermedik. ‘Üzerimizde hakkın var’ diye aile terbiyem ve törem gereği öptüğüm eline tüküreyim. Sen kardeş kavgası çıkarmaya uğraşadur. Allah şahit olsun ki, ben senin ipliğini pazara çıkaracağım” dedi.

 

Netice-i kelam…

Yakın tarihi biraz bilenler bunun ne kadar önemli, fotokopi gibi benzerlik gösteren feci bir gelişme olduğunu hemen anlayacaklardır.

Daha doğrusu anlayabilecekler midir?

Af meselesi, bu olay, hedefe dolu dizgin gidiliyor!

Tarih tekerrürden ibarettir.

 

 

 

Siz hangisini besliyorsunuz?

 

Yaşlı bir adam torununa şöyle dedi:

Oğlum, içimizde iki kurt arasında bir savaş var!

Biri kötülük. Öfke, kıskançlık, açgözlülük, kızgınlık, aşağılık, kompleksi, yalancılık ve bencillik.

Diğeri iyilik. Sevinç, barış, sevgi, umut, alçakgönüllülük, nezaket, empati, dürüstlük ve sadakat.

Oğlan biraz düşündükten sonra sorar:

"Büyükbaba, hangi kurt kazanır?"

Yaşlı adam sessizce cevap verir:

Hangisini beslersen o...

Türkiye’nin en güçlü 30 iş insanı