Üniversite raporu!..

YAYINLAMA: 06 Kasım 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 06 Kasım 2018 / 20.00

Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esergül Balcı ve ekibinin 4 ay süren saha çalışması sonucu hazırlanan rapordan;

Türkiye’de belli başlı 30 tarikat silsilesi ve bunların 400 kolu bulunuyor.

Sadece İstanbul’da 445 tekke faaliyetlerini açıktan sürdürüyor.

Çoğunluğu İstanbul, Siirt, Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Batman, Van, Hakkari, Şırnak, Ağrı, Muş, Bitlis, Gaziantep ve Şanlıurfa olmak üzere 800’ün üzerinde faal medrese bulunuyor.

Büyük şehirlerde kaç ‘apartman medresesinin’ faaliyette olduğu ise tam olarak bilinmiyor.

4 binin üzerindeki özel yurdun 2 bin 480’i bir tarikatla bağlantılı. Tarikatlara bağlı yurtların kapasitesi 380 bin olduğu ileri sürülüyor. Bu yurtlarda kalan öğrenci sayısı 225 bini buluyor.

 

 

Koç’un duygusal mesajı…

 

Fenerbahçe-Galatasaray maçının izleyicileri arasındaki 20 yaşında genç bir Fenerbahçeli taraftarın kalp krizi geçirerek vefat etmesi futbolseverleri mateme boğdu.

Bu elim olaya FB Başkanı Ali Koç’un yaklaşımı beni çok etkiledi.

Konu ne olursa olsun, insan önemlidir, düşüncesiyle bağışık Koç’un tutumu, tavrı yalnız ülkemizde değil, Avrupa’da da kabul gördü ve çeşitli platformlarda olumlu değerlendirildi.

 

Ali Koç’un vefat eden taraftar Koray Şener için yapılan törende söylediklerini çok anlamlı buldum. Eğer gözden kaçırdıysanız bu duygusal mesajı, okumanızı öneririm.

 

Zamansız kaybın bizi kahretti. Arkadaşların seni çalışkan, özverili, Atatürk’ü, kitapları seven, Fenerbahçe sevdalısı olarak anlatıyorlar. Bugün senin için burada, en sevdiğin yerde, unutulmaz anılarının olduğu mabedimizdeyiz. Milyonların sevgisiyle seni uğurluyoruz. Birkaç gün önce attığın mesajında, 10 Kasım için arkadaşlarına “Orada olacağız” demişsin. Atamızın huzurunda binlerce kişiyle seni temsil edeceğiz. Sahaya çıkarken hep kalbimizde olacaksın. Tribündeki koltuğuna ismini yazacağız ve seni hep yaşatacağız. Ailene, arkadaşlarına, camiamıza başsağlığı diliyorum. Neşeli, güleç yüzlü kardeşim. Seni asla unutmayacağız. Güle güle, mekanın cennet olsun.

 

 

 

Çok ilginç buldum ve beğendim…

 

Sınıf arkadaşım, önemli bir büyükelçimiz, Galatasaray-Fenerbahçe maçından sonra whatsapp’dan bana aşağıdaki mesajı gönderdi.  Değerli bulduğum için paylaşmak istedim.

 

Olaya soğuk mantıkla bakalım. Gerçekleri sıralayalım.

1. Sahada milyonerler top koşturuyor. Birbirine girenler de yabancı. Yani bunlardan bizim hicap duymamız sınırlı olmalı.

 

2. Bu futbol sadece kitlelerin eğlendiği, entelektüel kısmı olmayan basitçe vakit geçirdiği bir olay.

 

3. Yabancı ülkeler izledi bizi, mahcup olduk düşüncesine katılamıyorum. Toplumların birbirlerine ilişkin düşünceleri sanki güzellik yarışmasında kızlara jürinin not vermesi gibi şekillenmiyor. Ayrıca çok oynak. Fazla önem vermek gereksiz.

 

4. Fatih Terim’e gelince, egosu şişmiş ilkokul mezunu, sınırlı birikimi olan biri. Daha önemlisi antipatik ve öyle olmayı da güzel bir farklılık olarak kendine tarz olarak benimsemiş.

 

 

Çok ilginç bir tablo. Eğer gerekli bilgi ve altyapınız yoksa, paranın pek bir anlamı olmuyor.

Üniversite raporu!..