Adam olacak çocuk…

YAYINLAMA: 09 Kasım 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 09 Kasım 2018 / 20.00

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi, eski Genel İdare Kurulu Üyesi Betül Bayraktar Orhan ile Kurucular Kurulu Üyesi Prof. Dr. A. Azmi Yetim ve parti üyesi MHP Bursa eski milletvekili Burhan Orhan İYİ Parti’den istifa etti.

İYİ Parti’nin kritik isimlerinin istifasını, partiden daha önce istifa eden Beyza Tufan sosyal medya hesabından duyurdu. Tufan “İyi Parti son 3-4 aydır gittiği yanlış yolun bedelini ağır ödemeye devam ediyor, az önce 3 kurucular kurulu üyesi daha zehir zemberek açıklamalarla istifa etti... Ülkücüleri kimse kapana sıkıştıramaz!” dedi.

 

Ünlü atasözüdür:

Adam olacak çocuk bokundan belli olur…

Antep’ten genç, eğitimli ve varlıklı bir aday varken, ahı gitmiş, vahı kalmış birinin birinci sıra adayı gösterildiğini görünce hem arkadaşlarıma söylemiş, hem de yazmıştım. Bunlardan bir şey olmaz diye…

Beni haklı çıkarmayı sürdürüyorlar.

 

 

 

 

 

 

CNN muhabiri ile Trump birbirine girdi!

 

Beyaz Saray’daki basın toplantısında Trump, CNN International’ın muhabiri Jim Acosta ile kavgaya ramak kalan ağız dalaşına girdi.

Muhabir mikrofonu elinden bırakmadı ısrarla sorusunu tekrarladı. Trump, kürsüden uzaklaşınca mecburen yerine oturdu.

Acosta, ABD’ye gelen göçmenlere sert tavır gösterilmesi ile ilgili bir soru sormaya çalışıyordu. Trump’ın, artık göçmenlerin canları istediği gibi ülkeye giremeyeceğini, bu işin kuralları olduğunu söylemesi Acosta’ya tatmin etmedi. Bu arada şunu belirtmeliyim, artık ABD’ye göçmen olarak girmek fevkalade zorlaştı. Ancak Amerikalıların büyük çoğunluğu bundan memnun.

 

Başka bir muhabir sorusunu sorarkan CNN muhabiri Acosta tekrar ayağa kalkınca, bu kez Trump, “Yerine otur. CNN ile birlikte bir çok yalan haber üretiyorsunuz. Siz bu halkın düşmanısınız”dedi.

Trump daha sonra hızını alamadı ve Acosta’ya, “Sen çok kaba bir adamsın, tavrın iğrenç” dedi.

 

Bir an için bu diyalogun Türkiye’de yaşandığını düşündüm(!) Bizde böyle şeyler olamaz, olmadı da(!)

 

Bütün bu sahneler CNN TV’de de yayınlandı.

Acosta’nın Beyaz Saray akreditasyon kartı iptal edildi.

 

 

 

 

 

 

Artık, dikey mimari yok…

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Dünya Şehircilik Günü kapsamında düzenlenen 'AKP Çevre Şehir ve Kültür Başkanlığı Eğitim ve İstişare Toplantısı'nda konuştu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a seslenen Erdoğan, "Murat, buna dikkat et! Dikey mimari yok, yatay mimari..." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca "Biz ağaç kesen değil, ağaç diken iktidar olduk" dedi.

 

En yetkili ağız böyle konuştu. Umarım bu emir herkesi olduğu gibi Antep’i de kapsar.

 

 

 

 

Kaşıkçı olayı pehlivan tefrikası gibi!..

BBC Arapça'nın haberine göre, Cemal Kaşıkçı cinayetini 2018 yaz aylarında kurulan ve başında Prens Muhammed bin Selman'ın sağ kolu Suud el Kahtani’nin bulunduğu 50 kişilik 'Kaplan Takımı' adlı ekipten bir grup işledi.

 

Suudi yönetiminin tanınmış muhaliflerinden Dr. Saad el Fakih, bu ekip için "Ülke içindeki ve dışındaki muhalifleri öldürmekle görevliydiler" dedi.

 

Suudi yönetimi içinden gizli bir kaynak, Muhammed bin Selman'ın 'kara kutusu' olarak nitelendirilen Tümgeneral Ali el Kahtani'nin de dövülerek öldürüldüğünü söyledi.

Bu cinayeti de Muhammed bin Selman'ın sağ kolu olarak görülen Suud el Kahtani'nin liderliğindeki ekip gerçekleştirdi.

 

Bu arada yeni ortaya çıkan videolar var. Kaşıkçı’nın Suudi Konsolos’un evinde asitle eritildiği iddia ediliyor.

Eğer bu iddia doğruysa kemikler nerede? Adli Tıp Hocası Atasoy, kemiğin eritilemeyceğini söylemişti başka bir olayda.

Yani, bu olayı ilk yazan olduğum için takip ediyorum. O yazımda bu olayı İskender’in Kılıcı çözer demiştim. Şu Giyon’daki ünlü düğümü kılıç darbesi ile çözdüğüne atıf yaparak!!

 

Gelinen durum artık Muhammed Bin Selman’ın Suudi veliahtı olarak kalamayacağını gösterdi.

Trump yönetimi yine kendi adamları olan MBS’nin kardeşi Halit Selman’ın yeni veliaht olmasını istiyor. İngilizler ise kendi adamları olan Kral Selman’ın kardeşi Ahmet Abdülaziz’in kral olmasını destekliyor. Fransız ve Almanların adamlarını ise geçen yıl Trump, MBS birlikte hapse sokmuştu yani bu ülkelerin şimdilik adayları yok. Türkiye ise Selman’ın değişmesini yeterli buluyor.

 

Kaşıkçı olayı pek çok bakımdan dünyada bir ilki temsil ediyor ve hala dünyanın büyük bölümünde canlı yayınlar ile güncelliğini koruyor.

Kaşıkçı’nın katli ile ilgili diğer detayların ortaya çıkması ve sonuçlarının ne olacağı daha epey zaman alabilir. Türkiye, Kaşıkçı cinayeti ortaya çıktığında olayın buralara varacağını ve kendisi için çok büyük bir fırsat doğduğunun yakın zamana kadar farkında değildi. Şimdi ABD’den alacağı önemli tavizler olabilir. PKK’yı tamamen terk etmesinin yanında Suriye’de YPG’yi elimine etmek de eklenebilir!..

Adam olacak çocuk…