Okuma yazma kursunun başına gelenler!

YAYINLAMA: 13 Kasım 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 13 Kasım 2018 / 20.00

Sözcü Gazetesinin dün manşetten verdiği haberi aynı gün İsmail Küçükkaya’da Fox TV’de sabah haberlerinde bayağı uzun verdi.

Duymayanlar için hemen söyleyelim:

Belediyeler seçim için kesenin ağzını açmışlar. Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu da kahve tiryakisi olduğu için seçmenlerine kahve seti hediye ediyormuş. Bunun için belediye, yeni evlenenler ve doğum yapanlara armağan edilmek üzere kahve fincanı ihalesi açmış. 233 bin lira bedelli ihale, 216 bin liraya sonuçlanmış!

 

Şahinbey Belediyesi’nin önemli sosyal icraatlarından birisi açtıkları okuma yazma kursları. Bunun çok faydalı olduğunu biliyorum. Buraya katılan kadınlara, “Kursa devam eder, başarı ile bitirirseniz size kahve takımı hediye edeceğim” diye vaadde bulunan başkanın amacının katılımı teşvik olduğu da biliyorum.

 

Sözcü’deki haberde Şahinbey Belediyesi’nin zeytin yağı, salça harcamalarına da yer verilmiş. Günde 8-10 bin kişiye ücretsiz yemek dağıtan bir kurumun bu malzemeleri alması neden eleştiri konusu yapılmış, anlamadım.

 

Geçtiğimiz aylarda da Büyükşehir’in ‘Gastronomi Festivali’ nedeniyle video reklama harcanan para eleştiri konusu olmuştu. Tesadüf o da 200 binli bir rakamdı.

 

Muhalefete, eleştiriye o kadar çok ihtiyacımız var ki…

Medyanın kahir ekseriyeti taraf olduğu için ülkemizde demokrasi adına yapılması gereken eleştiriler yapılamıyor. Gaziantep’te, birinci sayfasında, o gün diğer gazetelerde ya bir resim var, ya yok, bir belediye başkanın 6 tane değişik resmini kullanan gazete var. Böyle bir ortamda muhalefetin sesine kulak vermenin değerini anlatmak istiyorum.

 

Ancak eleştirilerin ayağı yere basmazsa, getireceğinden, götürdüğünün daha faza olacağını da bilmek gerekmez mi?

Bu gibi basit eleştiri konularının Türkiye’nin en en yüksek trajlı gazetesinin manşetinde yer almasına, en çok izlenen televizyon kanalının haberlerinde yer bulmasına şaşırıyorum. Bunun habercilikten ziyade bir hesaplaşma olduğunu düşünüyorum.

 

Dün, CHP’li olarak bilinen bir güzide gazetemizin de bu habere tepki gösterdiğini okudum. Aklın yolu bir!

 

Eleştirilen belediye Türkiye’nin borçsuz birkaç belediyesinden biri. Belli ki, iyi ve denk bütçe yapıyorlar.

Son seçimlerde, 24 Haziran 2018’de AK Partisi’nin Gaziantep’te oyu yüzde 51.44.

AK Parti en yüksek oyu yüzde 55.3 ile Şahinbey ilçesinde almış. Demek ki bu kahve fincanları iyi iş yapıyor!

Şahinbey Belediye Başkan adaylarına buradan duyuyorum!

Kütahya Porselen yüzakı bir firmamız. Açın oraya telefonu, yapın pazarlığınızı, verin siparişinizi, başkanlığı kazanmanız garanti!

Başkan olunca bize de bir set verirsiniz artık!

 

 

İncilin ilk emri: Sev

Tevratın ilk emri: Yaşat

Kur’an’ın ilk emir: Oku

 

Hristiyan sevmedi.

Yahudi yaşatmadı.

Müslüman okumuyor.

Okuma yazma kursunun başına gelenler!