Serst piyasa ekonomisini öğrenmek için bu yazıyı okuyun!

YAYINLAMA: 16 Kasım 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 16 Kasım 2018 / 20.00

İran "Sikkelerin Sultanı" adıyla anılan bir döviz tüccarını, döviz piyasasını manipüle etmek ve altın sikke toplamak suçlamasıyla idam etti.

 

Vahid Mazlumin ve döviz ticareti şebekesinden Muhammed İsmail Kasımi adlı bir başka kişinin daha, İran'da ölüm cezası verilen "dünyada yolsuzluğu yaymak" suçlamasından asılarak infaz edildi.

 

Mazlumin ve iş ortakları iki ton altın sikke biriktirdi. İran'da ülkenin yerel para biriminin değer kaybetmesiyle ABD Doları ve altın sikkelere yönelik talep arrtmıştı.

ABD'nin İran'a uyguladığı son ambargolar sonucu, İran Riyali'nin ABD Doları karşısındaki değeri yüzde 70 düştü.

 

Yaz aylarında Ruhani lider Ayetullah Hamaney mali suçlara karşı yeni bir inisiyatif başlatmıştı. Mazlumin, yeni kurulan ve mali suçlara odaklanan mahkemeler tarafından ölüm cezasına çarptırılan yedi kişiden biriydi.

 

Siz siz olun dua edin ülkemizde serbest piyasa ekonomisi var. Yoksa neler olurdu?

İran’da olanlar olurdu!

 

 

 

 

 

 

Tanga ve İrlanda!..

 

İrlanda'da, 17 yaşındaki bir genç kıza tecavüz eden 27 yaşındaki bir adamın avukatının "Dantelli bir tanga giyiyordu" diyerek savunma yapmasının ardından beraat etmesi bütün dünyayı şaşırttı!

 

İrlandalı Milletvekili Ruth Coppinger de kararı parlamentoda dantelli bir tanga göstererek "kurban suçlama" kültürünü protesto etti.

Kolundan dantelli bir tanga çıkartan Coppinger, "Burada bir tanga göstermek mahcup edici olabilir. Sizce bir tecavüz kurbanı ya da bir kadın iç çamaşırının mahkemede gösterildiğinde ne hisseder acaba?" dedi.

 

Zanlının tecavüz suçundan beraat ettiği vaka, ilk olarak 6 Kasım'da Irish Examiner gazetesi tarafından duyuruldu.

Zanlı davada kendisi ve genç kız arasında Cork kentindeki bir patikada gerçekleşen cinsel ilişkinin rızaya dayalı olduğunu savundu.

Ancak zanlının avukatı Elizabeth O'Conell'ın kapanış savunması büyük tepki çekti ve internette protesto gösterileri organize edilmeye başlandı.

 

Examiner'ın haberine göre, O'Conell savunmada "Kanıtlar kızın zanlıdan hoşlandığını ve biriyle buluşmaya ve biriyle birlikte olmaya açık olduğu ihtimalini dışlıyor mu? Nasıl giyindiğine bakmalısınız. Dantelli bir tanga giyiyordu." dedi.

 

Zanlı avukatının bu aptalca savunması herkesi baştan çıkardı.

Mağdur tangayı eteğinin üzerine giymiyordu ki!

Ya hakime ne demeli?

Bu olay dünyanın en zengin ve kültürlü ülkelerinden birinde oluyor.

İnanamıyorum.

Sapığın yaptığından gayrı asıl avukatının savunmasına ve kararı veren hakimin tavrına inanamıyorum!

 

 

 

CHP’nin yeni başkan adayı kim mi?

 

Yerel bir gazetede okudum. Hem de manşette…

Zihni Kepkep’in aday olması isteniyormuş!

Bak sen hele!

Gazete, eğer şaka değilse şöyle yazıyor:

CHP’de yıllarca siyaset yapan ve her seçim döneminde ismi ortaya atılan Zihni Kepkep için genel merkezin ısrarcı olduğu ve kabul etmesi halinde aday gösterilebileceği dile getirildi.

 

Bu haberi yazan Zihni Kepkep’i tanıyor, seviyor ve de bir hayli muzip birisi olmalı!

Zaten yazmış da, her seçim döneminde adı mutlaka geçer!..

Bilmeyenler olabilir diye yazıyorum, her ne kadar Gaziantep’in en zengin adamının, Vehbi Kepkep’in oğlu olsa da, Zihni Kepkep Gaziantep Belediye’sinde çalışmıştır. İmar Müdürlüğü ve Genel Sekreter’lik yapmıştır. Belediyecilik tecrübesi, ihtisası, nerede ne var bilgisi herkesten fazladır. ODTÜ mezunudur, kariyerlidir.

 

Para harcamasını sevmez. Seçimlerde aday olacak da para harcayacak? Allah etmesin!

Görmedim ama emin kişilerden duydum, Antep’ten çıkınca tamamen değişiyormuş, normalleşiyormuş, iyi yaşıyor, para harcıyormuş…

 

Bir anekdotla bitireyim…

Ben Zihni Bey’den çok ağabeyi Naci Kepkep’i tanırım. Onunla Londra’da, aynı üniversitede, ayrı bölüm ve fakültelerde eğitim görürken tanıştık. Daha sonra ağabey-kardeş çok güzel anılarımız oldu.

Prof. Dr. Naci kepkep Viyana Akedemisinde okudu.

Çok eski bir tarihe sahip olan bu eğitim abidesini birincilikle bitiren öğrencilere ünlü ve geleneksel mezuniyet balosunda ilk valsi yapma onurunu verirler.

Naci Ağabey bu muhteşem akademinin ilk valsini yapma onurunu kazanarak tarihe geçmiştir.

Daha sonra akademik eğitimini Londra Üniversitesi’nde sürdürmüştür.

Anlatılamayacak kadar çok meziyetinin yanında bir özelliği de büyük tevazu sahibi olmasıydı.

Naci Ağabey Galatasaray  Üniversitesi’nde hocalık yapmıştır.

Serst piyasa ekonomisini öğrenmek için bu yazıyı okuyun!