Antep tarihinin en büyük yatırımı

YAYINLAMA: 23 Kasım 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 23 Kasım 2018 / 20.00

Taziyeye gelenlerle bol bol Yaşar Özen’i konuşuyoruz. Ne güzel şeyler anlatılıyor, duymaktan son derece mutlu oluyorum.

Bakan Şahin’in, “Yaşar Özen çok kibar ve nazik bir insandı. Bu toprakların insanı değildi…” sözleri Yaşar Ağabey’in eşi Türkan Hanım’ı ağlattı!

 

Latince’deki ünlü sözün ‘Verba Volant, Scripta Manent-Söz Uçar, Yazı Kalır gereği, Yaşar Ağabey’in hastalık sürecini anlatmalıyım biraz…

Biliyordum ama bu vesileyle bildiklerimin asgari düzeyde olduğunu müşahade ettim.

Sanko Hastanesi, uluslararası düzeyde müthiş bir sağlık merkezi olmuş.  Sanko Üniversitesi’nin eğitim hastanesi olarak da hizmet etmesi değerini yüceltiyor.

 

Sağlık sektörüne ve üniversiteye bu kadar muazzam yatırım yapmanın ticari açıdan asla geri dönüşümü olmayacağını bildiğim için yapılanın Antep tarihinin en değerli yatırımı olduğunu belirtmenin bir borç olduğunu ifade etmeliyim.

Gelecekte, Sanko Üniversitesi’nde her kademede eğitim gören öğrenci ve akademisyenler Gaziantep’in bu kutsal yuvasını gururla yadedecekler.

Antep’te böyle bir eğitim kurumun bulunması kentimizin  markalaşmasında önemli rolü oynayacaktır.

 

Yaşar Ağabey’in Sanko Hastanesine mükerrer girişlerinde ve nihayet acil servisinde son tedavisinde Adil Konukoğlu’nun hep yakın ilgisi ve şefkati vardı.

 

Uzun yıllar önce hastane inşaa halindeyken, aynı mahallede, evlerimizin birbirine çok yakın olduğu zamanda sabahları Abdülkadir Bey’le haftanın birkaç günü birlikte gider inşaattaki gelişmeleri takip ederdik.

O zaman günün birinde böyle değerli bir ağabeyimin orada tedavi olacağını düşünemezdim tabii. Nereden nereye…

 

 

 

 

Ayıp ediyorlar!

 

Bir grup Suudi iş adamı, Türkiye'nin boykot edilmesi için sosyal medyada kampanya başlattı.

Twitter'daki kampanya etiketiyle dünden itibaren saatler içinde on binlerce tweet atıldı. Suudi Arabistan'ın yanı sıra diğer Körfez ülkelerinden kullanıcılar da tartışmaya katıldı.

 

Türkiye'yi, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ı, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine dahil etmeye çalışmakla suçlayan Twitter profilleri, bu tartışmada da boykota en fazla destek verenler oldu.

Bu kullanıcılar Türkiye'yi de İran gibi bir düşman olarak gördüklerini yazdı.

Suudi gazeteci Yahya Taleed de "Türkiye en az İran kadar düşmandır" diyenlerden.

Bu habere eğilmemin bir nedeni de, Gaziantep’in Suudlar’a  ihracatının önemli olması. Bu yılın sonunda 300 milyon dolarlık ihracatımızın olmasını hedefliyoruz. İyi bir pazar.

Bize cephe alırken o kadar haksızlar ki!

Antep tarihinin en büyük yatırımı