Hem ortak olalım Hem de akraba olalım

YAYINLAMA: 06 Aralık 2018 / 20.00 | GÜNCELLEME: 06 Aralık 2018 / 20.00

Türkiye düşmanı BAE Prensi Nahyan’ın medyası Al Arabiya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretini manşetine taşıdı.

Donald Trump'ın Venezuela ile olan karşıtlığına karşın Erdoğan'ın Caracas ziyaretini değerlendiren Al Arabiya, "Trump'a rağmen Erdoğan Maduro'ya gitti" haberini internet sitesinden yayınladı.

 

 

 Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Trump ile aralarının limoni olmasına rağmen müttefiki ABD'yi takmadan, Venezuela'ya gitmesinden rahatsız olan Al Arabiya bu durumu sorguladı.

 


Maduro Erdoğan’ı gerçekten seviyor ve engine saygı duyuyor

 

Özellikle ABD tarafından ders verilmeye çalışılan Nicolas Maduro, yalnızlığa itilmeye çalışılıyor. Buna karşılık sağlam ilişkiler kurarak madenlerini işletmeyi ve dışarı açılmayı hedefleyen Venezuela, Türkiye ile kazan- kazan ortaklığı için   sıcak temas halinde.

 

Hani sohbetlerimizde, tartışmalarda sık sık deriz ya, “Ah, bizim de petrolümüz olsa, kimse Türkiye’yi tutamaz…

Venezuela bu işe o kadar önemli bir örnek ki!

Dünyanın en büyük petrol rezervi onlarda. Resimlerden anlayacağınız gibi, fert başına düşen 3 bin dolarla dünyanın en mütevazı ülkelerinden biri. Petrol denizinin ortasında yaşıyorlar ama fakirler!

Demek bu iş yalnız petrolle olmuyor!

 

Venezuela Başkanı Maduro, Erdoğan’ı çok seviyor ve iyi anlaşıyor. Nitekim, devlet ziyaretinde de sevgisini, saygısını açıkça belli etti.

İki ülkenin arasındaki bu yakınlaşma, dostluk tabii ki birilerini rahatsız edecektir. Dünya patronunun emrindekiler işareti alınca karıştırmaya başlayacaklardır. İşte BAE Prensi Nahyan’ın yaptığı da budur.

Türkiye bu kez artık şansını iyi kullanmalıdır.

Ben Venezuela’ya çok uzun yıllar önce öğrenciyken gitmiştim. O zamandan beri de bu ülkeyi takip ederim.

Önemli bir özelliği var! Nedir derseniz, dünyanın en güzel kızları bu ülkede yaşıyor. Dünya güzellik kraliçesi seçimlerinin en başarılı ülkesi Venezuela’dır.

Diyorum ki, hem ortak olalım, hem de akraba olalım.

Onlar da kurtulsun, biz de kurtulalım.

 

 

 

 
Geleceğinden kaygısı

olanlar elini kaldırsın!..

 

Benden pek hazzetmeyen ama benim sevdiğim bir arkadaşım benimle Prof. Dr. Özgür Demirtaş’ın Lise ve Üniversite öğrencilerine yaptığı 15 dakikalık konuşmasının videosunu paylaşmış. Merak ederseniz işte adres:

https://www.youtube.com/watch?v=OMws9QGQNVI

 

Konuşma gelecek kaygısı üzerine kurgulanmış. Prof. Özgür, gençlere, “Geleceğinden kaygısı olanlar elini kaldırsın” diyor. Ne mi oluyor? Kocaman salonda bütün eller havaya kalkıyor.

 

Prof. Özgür çok iyi bir konuşmacı. Aslında bütün yaş gruplarına hitap eden konuşmasını dinlemenizi tavsiye ederim. Herkesin kendini içinde bulacağı heyecanla icra edilen konuşmayı ben soluksuz dinledim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hem ortak olalım Hem de akraba olalım