Vefa nedir?

YAYINLAMA: 09 Ocak 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 09 Ocak 2019 / 20.00

 İki gündür kırmızı bültenle arananların hezeyanlarını okuyorum.

Kırmızı bültenle aranmak ne demektir?

Kırmızı bülten, bir şahıs hakkında adli makamlar tarafından yakalama müzekkeresi düzenlendiğinin İnterpol'e, üye ülkelere bildirilmesi amacıyla düzenlenen bültendir. Kırmızı bültene istinaden ne işlem yapılacağı her ülkenin mevzuatına göre değişiklik gösterebilir.

 

Yurt dışına çıkarılan milyonlarca dolarla Amerika’da otel, mal mülk al, sonra ze’vk-ü sefa içinde ahkam kes!

Dürüst adam, mert adam kaçmaz! Adalete hesap verir! Bu paraları namusumuzla kazandık, işte hesabı der! Biz Antep aşığı insanlarız, tarikatlarla, cemeatlarla bir menfaat birliğimiz yok, alnımız ak, vicdanımız hür, der! Kim ne yapabilir?

 

Hezeyanların içinde ‘vefa’ da var! Şöyle diyor:

“… Hani nerede dost bildiklerim, arkadaşlarım, Gaziantep için kafa kafaya verdiklerim. Hiçbiri geçmiş olsuna gelmedi. Hepsi gelir diye bekledim. İnsan dostlarından, arkadaşlarından, sevdiklerinden bunu bekliyor ama, hayal kırıklığı yaşadım. Kimse gelmedi. Gaziantep’in ne kadar vefasız bir kent olduğunu böylece öğrendim. Ben, İstanbul’da okurken, Gaziantep’e aşık olmuş bir adamdım. Memleketimi ölecek kadar seviyordum. Ama, şimdi Gaziantep için diyecek hiçbir sözüm yok. Vefa gerçekten İstanbul’da bir semt adıymış…”

 

Arapça kökenli ‘vefa’ kelimesi, minnettarlık, sadakat ve istikamet gibi vasıfların hepsinde bir kumaşın iki yüzünden biri olmak gibi beraberlik ve hatta bazen ayniyet ifadesi taşır.

 

Şehrin yalnız Kuzeyi’nden, Batısı’ndan değil, dört bir yanından alınmış uçsuz bucaksız arazilerin ayakları olsaydı büyük kalabalıklar halinde gelip vefa duygularını eda ederlerdi!

 

Her şey karşılıklı, Gaziantep için diyecek hiçbir sözüm yok, derken!..

 

 

 

 

Hangisi daha değerli?

 

Bir politikacının veya bir toplum liderinin televizyona mı çıkması daha önemli ,yoksa gazetelerde boy göstermesi mi?

Kesin ve net yanıt: Televizyonlar daha önemli!

Neden mi?

TV’ye çıkmak parayla! Gazeteler önemli değil!

 

 

 

Sosyal bir yaraya neşter!

 

Cumhurbaşkanı’nın verdiği bu müjde eminim çok kişiyi sevindirecek. Özellikle kredi kartları için bulunan yöntem çok isabetli. Sosyal bir yaraya neşter vuruldu. Böylece tahsilat yapamayan bankalar da rahatlayacaklar.

 

Kredi kartı borçları: Kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çekenler mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilecek. Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü çeken bu kişilerin borcu tek bir çatı altında toplanacak. Ziraat'ten alınan kredi ile bu borç kapatılacak ve bu kişi aylık gelirine uygun bir şekilde geri ödemesini yapacak.

 

Esnaf: Halbank 2019'da 350 bin esnafa 22 milyar TL'lik kredi kullandıracak. Kurla ilgili tüm oyunlara rağmen dengelenmenin esnafa yansıması için 10 milyar TL'lik kredi ilk çeyrekte ödenecek.

 

Sigorta: Sigorta prim teşviki uygulaması kapsamında 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran işyerleri için 3 puan desteği 5 puana çıkarılıyor.

 

Elektrik: Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi kişilerin aylık 150 kws'ye kadar olan elektrik tüketimlerini devlet üstlenecek.

 

 

 

AK Parti rekor kırabilir!

 

Yerel seçimlerden önce ilk tahminler...

Daha önce de yazmıştım, 2019 yerel seçimlerinde AK Parti ‘yüzde’ rekoru kıracak.

Gaziantep CHP ‘The End’, ‘FIN’ veya Mafiş!

Partiyi resmen bitirdiler. Bir daha zor doğrultur belini!

Geçen sene milletvekili seçimlerinde CHP yüzde 15.1 oy aldı.

Peki İYİ Parti ne aldı: Yüzde 6.7.

 

CHP, Gaziantep’i İYİ Parti’ye verdi. Akıl alır gibi değil!

İl Başkanını ve yönetimini de görevden aldı. Eski başkan Sucu, “Muharrem İnce taraftarı olduğum için görevden aldılar”, diyor ama bana pek mantıklı gelmedi. Çünkü, durmadan Genel Merkez’e laf çaktı! “Ön seçim yapmazsanız, şöyle yaparım, böyle yaparım” diye açıklamalarda bulundu. Olacağı buydu!

 

Bu durumda sizce CHP seçmeni sandığa gider mi?

 

İYİ Parti henüz büyükşehir adayını belirleyemedi. Antep’te doğru dürüst, oturmuş bir örgütü, teşkilatı yok! Kim çalışacak? Nasıl çalışacak?

Sonu belli, hüsran bir seçim için, partilileri nasıl sandığa götüreceksiniz?

 

Diğer taraftan çoktan arı gibi çalışmaya başlayan, çok yetenekli bir AK Parti örgütü var. Bütün imkanları, avantajları ve medyayı kullanarak neredeyse basketboldaki gibi adam adama markajla maçı açık farkla kazanacaklar gibi görünüyor.

 

Şimdi...

AK Parti küskünleri yok mu? Tabii ki var!

Ülkenin içinde bulunduğu duruma içerleyenlerin protestoları da olacak tabii.

İşte bütün bunlar yüzünden, sandığa gitmeyecek seçmen sayısının bir hayli fazla olacağını düşünüyorum.

Yani, yüzde 90’a varan oy kullanım oranının yüzde 70’lerde kalabileceğini varsayarak, AK Parti’nin yüzde olarak rekor kırabileceğini tahmin ediyorum. Ancak, rakamsal olarak oy sayısında azalma olabilir.

Vefa nedir?