CHP yanlıştan dönüyor!

YAYINLAMA: 16 Ocak 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 16 Ocak 2019 / 20.00

Gaziantep ısınıyor.

Hem de fena ısınıyor…

Büyükşehir’i İYİ Parti’ye bırakan CHP, Gaziantep’te son nefesini vermiş gibiydi. Daha dün kurulan bir partiye kadim şehir Antep’i teslim etmek bütün CHP’lileri derinden yaralamıştı. Bunun içindir ki, AK Parti 31 Mart’ta yüzde 70’i geçer demiştim.

 

Yüzde yüz teyit edemedim, ama çok büyük ihtimalle Gaziantep Büyükşehir ve merkez ilçeler CHP’ye dönüyor.

Gaziantep’i toparlayacak olan büyükşehir adayı da Celal Doğan.

 

Celal Doğan pek renk vermedi, ama öyle anlaşılıyor ki, bu işin epey bir zamandan beri planması yapılıyor! Hatta, bazı siyasiler Gaziantep’in İYİ Parti’ye bırakılmasını politik bir oyun olarak değerlendiriyorlar. Yani, pazarlıklar sürerken zaman kazanmak için İYİ Parti devreye sokuluyor!..

 

CHP’nin seçimlerde başarı için Celal Doğan’dan başka şansı yoktu. Partiyi toparlayabilecek tek ismin ‘Efsane’ olarak görülen Celal Doğan’ın olduğu da tartışılmaz bir gerçek…

Siyasi tecrübesi, hazır cevaplığı ve yerel tabirimizle Antep’in ciğerinin içini bilmesi başarı için önemli faktörler.

 

AK Parti’nin yaptırmış olduğu varsayılan bir ankette kendilerini AK Partili olarak tanımlayan yüzde 42’nin yüzde 17’si, “Kimin aday olacağı bizim için önemli” demiş!

 

Tahminde bulunmak için henüz erken, ama şunun şurasında 2.5 ay kaldı seçimlere. AK Parti epey bir zamandan beri ciddi bir biçimde çalışıyor. CHP daha başlamadı bile! Nasıl bir çalışma yapacaklar ki aradaki fark kapanacak!

 

Hele bekleyelim, adaylar kesinleşsin, devam ederiz.

 

CHP yanlıştan dönüyor!