Nasıl bir yarış olacak? Henüz netleşmedi!

YAYINLAMA: 28 Ocak 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 28 Ocak 2019 / 20.00

Gaziantep, sadece insanlığın, ahde vefanın, bölüşmenin değil aynı zamanda sanayinin, ticaretin, ihracatın, tarımın, turizmin de şehridir.                             

                                                                             Recep Tayyip Erdoğan

 

 

 

Gaziantep’in ilçe belediye başkan adaylarının kimler olduğunu tahmin ediyorduk, hatta biliyorduk da diyebiliriz! Ama yine de Cumhurbaşkanı’nın ağzından duymayı bekliyorduk. Yalnız biz değil, adaylar da!..

 

Neden bu kadar geç açıklandı, doğrusu anlam veremedim.

Bu hafta da Celal Doğan’ın durumunun netleşmesi bekleniyor. Ondan sonra asıl sağlıklı yorumlar yapılabilir.

 

Doğan’ın adaylığını DSP üzerinden koyacağı ciddi olarak konuşuluyor. Bu belli olmadan bir şey söylemenin anlamsız olacağı aşikar.

Celal Doğan, millet ittifakının adayı olsaydı, yarışın renkli ve heyecanlı olacağı kaçınılmazdı! Doğan sahaya çıkmazsa, daha önceleri de yazdığım gibi seçim masrafına yazık olacak, kazananlar şimdiden net bir şekilde belli!

 

Belediyeler, Ankara’nın kendilerine tahsis ettiği bütçelerin üzerine çıkıyorlar. Üreterek kendilerine ek bütçeler yaratıyorlar.

Parabulma’ ve ‘yaratma’ konusunda uzman başkanlar bu kente hizmet ediyorlar. Ancak, bizzat kendilerinin de kabul ettiği üzere, yapılaşma dikine olmamalı artık!

 

Erdoğan, Büyükşehir Belediyesi tarafından halen yürütülen Türkiye'nin en büyük konut projesi olan Kuzey Şehir Projesi, Türkiye’de en büyük su projesi niteliğini taşıyan Düzbağ İçmesuyu Projesi ve kent içi trafiğini rahatlatacak Gaziray projesinden övgüyle söz etti.

 

Cumhurbaşkanı’nın konuştuğu Şahinbey Karataş Spor Salonu’nun güzelliği de gözlerden kaçmadı.

Burada Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu’nun para-borç-hizmet triosundaki hakkını teslim etmeliyiz. Türkiye’nin tek veya birkaç borçsuz belediyesinden biri… Belki kasada yedek akçe de vardır!

 

Şehitkamil, Fadıloğlu’nun süren projelerinin de Erdoğan tarafından iyi takip ediliyor olmalı ki, Gaziantep’in triosunu gururla yerinde bıraktı. Yeni isimlerle silbaştan olacağına, eski ve tecrübelilerle yola devam en doğrusu…

 

Bu haftaki gelişmeler, 31 Mart 2019 Gaziantep Yerel Seçimini etkileyebilir.

İtalyanlar’ın dediği gibi, questa settimana, yani bu hafta…

Nasıl bir yarış olacak? Henüz netleşmedi!