Sarımsak kebabı…

YAYINLAMA: 24 Nisan 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 24 Nisan 2019 / 20.00

Anteplilerin hafızalarının iyi olmasının yanı sıra Alzheimer ve Parkinson hastalıklarına da uzak olmalarının nedeni bilimsel olarak açıklandı!

Sarımsak kebabı meğerse mucize bir kebap çeşidiymiş.

ABD'de yapılan yeni bir araştırmaya göre; sarımsak tüketiminin yaşa bağlı gelişen hafıza sorunlarını giderdiği tespit edildi. Uzmanlara göre; çiğ sarımsak yemek, bağırsak sağlığını artırarak yaşlılıkta hafızanın keskin kalmasına yardımcı olabiliyor.

 

İngiliz gazete Daily Mail'de yer alan haberde, hafızası zayıf olan yaşlı insanların daha az çeşit bağırsak mikrobiyomuna sahip olma eğiliminde olduğu, sarımsağın ise iyi ve daha çeşitli bağırsak bakterilerinin gelişimini teşvik etmeye yardımcı olduğu belirtildi.

 

Louisville Üniversitesi'nden bilim insanları, çiğ sarımsak bileşiği ile beslenen yaşlı farelerin daha iyi bağırsak sağlığı ve uzun-kısa süreli hafızaya sahip olduklarını buldu.

Bilim insanları, çiğ sarımsak yemenin Alzheimer ve Parkinson hastalarının yaşadığı hafıza kaybını önlemeye yardımcı olabileceğini duyurdu. ABD'li bilim insanları, bileşiğin bağırsakta trilyonlarca mikroorganizmayı (bağırsak mikrobiyotası) onardığını buldu.

 

Kentucky'deki Louisville Üniversitesi'nden Dr. Jyotirmaya Behera, "Bulgularımız, alil sülfür içeren sarımsak diyetinin sağlıklı bağırsak mikroorganizmalarının korunmasına ve yaşlılarda bilişsel sağlığı iyileştirmesine yardımcı olabileceğini ortaya koydu" açıklamasında bulundu.

 

 

 

 

Bu öneriyi ciddiye alın!..

 

Aşağıda okuyacağınız bir arkadaşımın bana gönderdiği videonun çözümü. Bir bilim adamı müthiş bir ilaç keşfetmiş.

 

Merhaba. Ben Comelius Grouppe. Nörolog ve kıdemli araştırma kimyageriyim. Hiç etrafınızda ne kadar çok “salak” olduğunu fark ettiniz mi? Eğer fark etmediyseniz, onlardan biri olabilirsiniz. Bu durumda videoyu kapatıp hayata devam edebilirsiniz. Dünyada çok sayıda moron ve salak olduğu bir sır değil. Onlar birden akıllanmayacak ve mantıklı hareket etmeye başlayamayacak. Değişmesi gereken sizsiniz! Azınlıkta olan sizsiniz!

 

Sizin için bir hap geliştirdim. Etken maddesi sayesinde, zekânızı kalıcı olarak geriletebiliyor! Eksi 10, eksi 30 ve en güçlüsü olarak eksi 50’lik drajelerimiz mevcut.

Peki neden zekamı geriletmek isteyeyim ki?” diye sorabilirsiniz.

Ee, çünkü hayat daha kolay! Ve aptal olduğunda dünya çok daha mutlu bir yer. Bunu istemez miydiniz? IQ’nuzu 70 civarına düşürmenizi öneriyoruz. Merak etmeyin 70 IQ ile hala ayakkabılarınızı bağlayabilir ve ortalama bir pop şarkısına söz yazabilirsiniz. Özetle; bu hap zihni yumuşatır.

 

Ama yine de tekrar programlanması gerekiyor. İlacı aldıktan sonra günü Türk kanallarını izleyerek geçiriyorsunuz. Gazete okuyabilir, tartışma programı da izleyebilirsiniz. Sonra sıcacık bir duş alıp uyuyorsunuz ve sabah daha aptal uyanıyorsunuz! Kendini bilmek, ahlak, özgüven eksikliği, korku hayatınızdan çıkacak.

Emniyet kemeri takma, alkollü araç kullan, makas at, ormanda mangal ateşi yak! Daha önce denemediğiniz tüm bu anlamsız ve tehlikeli aktivitelerin gayet keyifli ve eğlenceli hale geldiğini göreceksiniz.

 

Eksi zeka’nın maalesef belirtmem gereken bir yan etkisi var. Daha önce hiçbir sorununuz olmayan insanların varlığı birden sizi rahatsız etmeye başlayacak. Sizinkinden farklı ırk ve dinden olanlar; farklı cinsel eğilimi olanlar, sizden daha fazla kazananlar… Kısacası sizin gibi olmayan herkesten rahatsız olmaya başlayacaksınız!

İşin iyi yanı, farklı olanlardan nefret ederken, yalnız olmayacaksınız! Sizinle aynı kafada birçok arkadaşınız olacak. Çünkü artık siz çoğunluktan biri olacaksınız! Bunu düşünün. Kafanızın içi karanlık olduğunda, hayat çok daha aydınlık!

 

 

Sarımsak kebabı…