Bir hakim avukatın neresine bakar?

YAYINLAMA: 30 Mayıs 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 30 Mayıs 2019 / 20.00

Dünyada ilk kez oluyor! Değişik bir bakış açısı!..

 

İnanılır gibi değil!

Kartal Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi’nde görülen bir duruşmaya erkek hakimin, kadın avukatın mini eteğine verdiği tepki damga vurdu.

 

Mahkeme hakimi duruşma sırasında davayı bırakarak, kadın avukatın eteğinin kısa olduğunu, 15 cm daha uzun olması gerektiğini belirterek, kadın avukatın bacaklarının resmini çekmek istedi! Yani yargılamayı bırakıp kadın avukatı alenen taciz etmeye başladı.

 

Tutanaklara da yansıyan olayda; Kadın Avukat Tuğçe Çetin beyanda bulunacağı sırada, mahkeme hakimi Mehmet Yoylu, avukatın etek boyunun 15 santimetre yukarıda olduğunu ve bu hali ile avukatlık mevzuatına aykırı davrandığını savundu.

Mahkeme hakimi bununla da yetinmeyerek, davacı avukatı Dorukcan Davutoğlu’na, meslektaşının etek boyu hakkında fikrini sordu. Davalı avukatı Davutoğlu ise, “Özgürlük alanı ile ilgilidir. Müdahale edilmemesi gerekir” dedi.

 

Hakim daha sonra adliyenin yazı işleri müdürünü duruşma salonuna çağırdı ve ona da etek hakkında fikrini sordu.

Mahkeme hakimi, avukatın etek boyunun çok kısa olduğunu ve yanlış anlaşılmaya vesile olmaması için avukatın etek boyunun fotoğraflanmasını istedi. Avukat Tuğçe Çetin ise bunu reddetti. Tüm bu ifadeler ise tutanağa geçti.

 

Olayın ardından İstanbul Barosu’na bağlı avukatlar Kartal Adliyesi’ne akın etti. Duruma tepki gösteren avukatlar adliye koridorlarını doldurunca, başsavcılığın talimatı ile adliyede görülecek olan duruşmalara ara verildi.

 

 

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, olayla ilgili olarak Twitter üzerinden yaptığı açıklamada olayın takipçisi olduğunu belirterek hakimin davayla değil de avukatın kılık kıyafetiyle meşgul olmasının hiçbir şartla kabul edilemeyeceğini belirtti.

 

Hakimler ve Savcılar Kurulu, İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi Hâkimi Mehmet Yoylu hakkında soruşturma başlattı.

 

Öte yandan Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz’ın söz konusu hakim hakkında soruşturma izni verdiği bildirildi.

 

Türkiye Barolar Birliği de konuyla ilgili açıklamada, “HSK, hakim hakkında şu an itibariyle soruşturma açmıştır. Meslektaşımıza geçmiş olsun diliyoruz. Kuşkusuz bu olayı sonuna kadar takip edeceğiz” denildi.

 

 

 

 

 

 

Herhalde Ali Koç bir açıklama yapacaktır!..

 

Emekli Koramiral Atilla Kıyat, Fenerbahçe’nin Emre Belözoğlu transferine tepki gösterdi.

Hakkında FETÖ soruşturması olan Belözoğlu’nu Başakşehir’den transfer eden sarı lacivertlilere kamuoyundan büyük tepki geldi.

Bir dönem Fenerbahçe Yönetim Kurulu’nda asbaşkan ve basın sözcülüğü görevini de yürüten Atilla Kıyat da bu tepkilere katıldı.

Kıyat, sosyal medya hesabından, “Sayın Koç, Sizi Fenerbahçe’nin başına yönetimdeki altı yıllık başarınız değil, soyadınız getirdi. Destekledim, sevindim, mutlu oldum. KOÇ soyadını Belözoğlu soyadı ile bir araya getirmenin sizce mahsuru yoksa, ben Fenerbahçeliliğimi askıya alıyorum” ifadelerini paylaştı.

 

 

 

 

 

Gaziantep eski Milletvekili

Hikmet Çetin kabul etmedi!

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan siyasetin eski önde gelen isimlerini devlet kademelerinde görevlendirme hamlesine eski TBMM başkanlarıyla devam etti.

Kararnameyle ‘millete ve devlete hizmeti geçmiş’, ‘bilgi ve birikim sahibi kişilerin bu kazanımlarından istifade edilebilmesi amacıyla’ oluşturulan Cumhurbaşkanlığı YİK için hayattaki tüm Meclis başkanlığı ve Meclis başkan vekilliği yapmış isimlere üyelik teklif yapıldı.

 

1997-1999 döneminde TBMM başkanlığı yapan CHP’li Hikmet Çetin, teklife teşekkür ederek, kurulda yer almayı kabul etmedi.

Çetin dışındaki eski TBMM başkanları Bülent Arınç, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, Cemil Çiçek, İsmet Yılmaz ve İsmail Kahraman ise teklifi kabul etti.

 

1991-1995 arasında TBMM Başkanlığı yapan Hüsamettin Cindoruk ise kendisine teklif yapılmadığını söyledi.

 

Kurula devletin üst düzey kademelerinde görev yapan başka isimlerin de alınması bekleniyor.

Bir hakim avukatın neresine bakar?