Yüz karası istatistikler!..

YAYINLAMA: 12 Haziran 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 12 Haziran 2019 / 20.00

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, çocuğun cinsel istismarına ilişkin dikkat çeken yeni veriler açıkladı.

Cinsel saldırı vakalarının son 8 yılın en üst seviyesine ulaştığını belirten İlgezdi, 2018 yılında açılan davalardaki suç sayısının 18.290 olduğunu, bu sayının 2017 yılına kıyasla yüzde 12 arttığını ifade etti. 

 

2011-2018 yılları arasında çocuklara yönelik toplam 137.115 cinsel istismar suçu işlendiğini, 2018 yılında çocuğa yönelik günde 50 cinsel saldırı olayının yaşandığını, sanıklar hakkında 13.396 mahkumiyet, 4.704 beraat kararı verildiğini vurgulayan CHP'li İlgezdi, verilen mahkumiyet kararı sayısının bir önceki yıla göre yüzde 4 arttığını, beraat kararlarında ise yüzde 11 artış gerçekleştiğini bildirdi. 

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı İlgezdi tarafından hazırlanan raporda çocuğa yönelik cinsel istismar suçunda İstanbul ilk sırada yer aldı. Buna göre 2018 yılında İstanbul'da çocuğun cinsel istismarına yönelik 2.785 suç işlendi. Sanıklar hakkında 2.286 mahkumiyet kararı verildi. İstanbul'u; İzmir ve Ankara takip etti.

 

 

 

 

 

 

Zamanın değeri

 

Hayatta yaptığınız en büyük hata nedir?” diye sorulduğunda Buda şöyle cevaplamış:

En büyük hata, zamana sahip olduğunu düşünmektir.

Zaman ücretsiz ama paha biçilmezdir. Ona sahip olmazsın ama onu kullanabilirsin. Onu tutamazsın, ama onu harcayabilirsin. Ve bir kere kaybettiğinde onu asla geri getiremezsin.

 

Ortalama bir kişi 78 yıl yaşar. 28.3 yılı uyuyarak geçiririz. Bu neredeyse hayatımızın 3’te 1’i ama yüzde 30’umuz iyi uyumak için mücadele ediyor.

Hayatımızın 10.5 yılını çalışarak harcıyoruz ama yüzde 50’imizden fazlası mevcut işini bırakmak istiyor.

 

Zaman, paradan daha değerlidir. Daha fazla elde edebilirsin, ama asla daha fazla zaman elde edemezsin. 9 yılı TV’de ve sosyal medyada harcıyoruz. 6 yılı ev işi yaparak harcıyoruz. 4 yılı yeme ve içmeye harcıyoruz. 3.5 yılı eğitime harcıyoruz. 2.5 yılı bakım/hazırlığa harcıyoruz. 2.5 yılı alış verişe harcıyoruz. 1.5 yılı çocuk bakımına harcıyoruz. Ve 1.5 ulaşıma harcıyoruz (İşe gidiş geliş). Bu bize 9 yıl bırakıyor.

 

Bu zamanı nasıl harcayacağız?

Steve Jobs şöyle demiş: “Hayatın sınırlı, bu yüzden onu başka birinin hayatını yaşayarak harcama”.  Bu nedenle iyi haberler ve kötü haberler var. Kötü haber; zaman uçuyor, iyi haber; pilot sensin.

 

Farz et her gün banka hesabında 86.400 dolarla uyanıyorsun. Ve sen harcasan da harcamasan da gecenin sonunda tüm para gidiyor. Ve bir sonraki gün başka bir 86.400 dolar alıyorsun. Bununla ne yapardın?

Her gün 86.400 saniye hayat hesabına depolanıyor. Günün sonunda hepsi bitiyor, yeni bir 86.400 saniye alıyorsun. Eğer bu para olsaydı asla boşa harcamazdık, neden zamana gelince boşa harcıyoruz? Bu saniyeler dolardan daha güçlü, çünkü sen her zaman daha fazla para kazanabilirsin ama asla daha fazla zaman kazanamazsın.

 

1 dakikanın değerini fark etmek için otobüsü, treni ya da uçağı kaçıran kişiye sorun. 1 saniyenin değerini fark etmek için kazayı kaçıran kişiye sorun. Ve bir milisaniyenin değerini fark etmek için olimpiyatlarda ikinci gelen kişiye sorun.

Biz insanların hayatımızı boşa harcadığını düşünürüz ama aslında onlara bu izni veren biziz. Ve gerçekte, içimizde yaşayan 2 insan vardır. Onlar için bir seçenek olduğunuzda, birinin sizin için öncelik olmasına izin vermeyin. 

 

Zamanı nasıl kullanacağımız bizim seçimimiz. Hayat ve zaman en iyi iki öğretmendir. Hayat bize zamanın iyi kullanılmasını öğretir. Ve zaman bize hayatın değerini öğretir. Ve William Shakespeare’in dediği gibi, “Zaman bekleyenler için çok yavaştır, korkanlar için çok hızlıdır, üzgün olanlar için çok uzundur ve kutlayanlar için çok kısadır ama sevenler için, zaman sonsuzdur.” Alıntı

Yüz karası istatistikler!..