Güzel şeyler zaman alır

YAYINLAMA: 07 Eylül 2021 / 15.56 | GÜNCELLEME: 07 Eylül 2021 / 15.56

Güzel şeyler zaman alır. En güzel şeyler ise çok zaman. Elzem olan sair zamanlarda en az hatayla hayatımızı ihtiva eden her şeyi çok az kırıp çok az dökmektir.

Temelde insanı başarıya götüren sadece zamanın kendisi de değildir aslında aynı zamanda o zamanı nasıl değerlendirdiğinizdir. Bilhassa insanı başarıya götüren üç temel şart vardır. Birincisi bir fikre ihtiyacınız olduğu gerçeğidir. İkincisi ise içsel bir motivasyon. Üçüncüsü ise cesarettir. İnsanı evrenin küçültülmüş bir hali olarak düşünürsek ki öyledir. Mükemmel bir güce sahibiz demektir.

Bir sabah uyandığınızda güneş hayır ben bu gün doğmayacağım diyemediği gibi sizde hayır ben bundan sonra hayatımı uyumadan idame edeceğim diyemezsiniz. İnsan yapı olarak tıpkı evren gibi mükemmel bir işleyişe sahiptir. Bu işleyiş başarabilmenin bir parçasıdır.

Zaman ile fikirleriniz arasında doğru ilintiyi bulduğunuz zaman geriye sadece beklemek kalıyor. Beklemek müşkül bir o kadar da badirelidir. Çoğu zaman zamanın kendisi kadar zaman alır. Olmadığı zaman hayırlısı buymuş saçmalığına sığınıp hiçbir şeyi nihayete erdirmeyin. Daha iyisini yapıp en hayırlısı dileyin. Yine yapın, hep dileyin.

Güzel şeyler zaman alır