Tahammülün dozu

YAYINLAMA: 23 Eylül 2021 / 13.16 | GÜNCELLEME: 23 Eylül 2021 / 13.16

Zihinsel dikkatimizi biraz da neye tahammül edebildiğimize harcamamız gerekiyor. Bu neden önemli? Çünkü bu tahammül, insanların size nasıl davranacağına müsaade etme şeklinizdir. Daha güzel bir hayat için konuşmanız gereken yerde sırtınızı dönüp gitmeyin. İnsanlar bunu hoşgörü ve iyi niyetle açıklamıyor. Daha çok korkaklık ve güçsüz olmakla açıklıyor. Çok geçmeden bulunduğunuz ortamda size olan saygı azalmakla birlikte size bu şekilde saygısız davrananların sayısı da artıyor.

Konuşun ve bunu yüksek sesle yapın, bağırarak değil. Siz, hak ettiğiniz saygınlığı nezih bir dille onlara ifade ettiğiniz halde bunu size vermemeye devam ediyorlarsa durmayın hayatınızdan çıkarın. Çünkü kendimize yatırım yapmadığımız sürece asıl kazanan biz olmayacağız. Kimse bizden değerli olmadığı gibi büyük de değildir.

Saygınlığımızı koruyamadığımız bir ortamda mutlu olmaktan bahsetmek mümkün olmuyor. Mutluluk bulaşıcı olduğu kadar mutsuzluk da bulaşıcıdır. Bu mutsuzluk siz ne kadar özen gösterseniz de sevdiğiniz insanlara ve size değer veren herkese bulaşacaktır. Bu yüzden daha mutlu bir hayat için neye tahammül etmeniz gerektiğini çok iyi bilin.

Tahammülün dozu