ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

Eğitimde yeni trend: Kısa Filmler

Eğitimde yeni trend: Kısa Filmler
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.02
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.02
Kısa Filmler, son yıllarda oldukça popüler hale gelen bir eğitim sistemi olarak biliniyor.
Teknoloji çağını yaşadığımız, dünün icatlarının bugün kullanılmaz olduğu bu çağda eğitimde de değişim bir o kadar hızlı ilerliyor. Kısa Filmler, son yıllarda oldukça popüler hale gelen bir eğitim sistemi olarak biliniyor.
Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Rıza Ülker, “Amerika’nın en iyi üniversitelerinde, dersi daha kalıcı şeklide anlatmak için derslerle ilgili bir dakikalık kısa filmler sistemi uygulanıyor. Eğitim ile ilgili bir konuyu bir dakikalık kısa bir filmle en iyi anlatan kişilere milyon dolarlar veriliyor.Bir hocanın bir ayda anlattığı derslerden fazlasını bu kısa filmler verebiliyor.” şeklinde konuştu.


Ekrandan öğrenen yeni bir nesil var
“Screenagers diye literatüre geçen, ‘Ekrandan öğrenen yeni bir nesil’ oluştu.” diyen Ülker, “Gazetedeki resmi eliyle büyütmeye çalışan çocuklar var. Bundan 20 yıl önce evlerimizde düz ekran olmayan bombeli televizyonlar vardı. Akıllı telefonların çıkması, tabletlerin günlük hayatımıza girmesiyle evimizdeki ekran sayısı arttı.Bu çocuklar teknolojiyle iç içe büyüyor.Çocuklara verilecek eğitimde bu cihazların kullanılması hem çocuğun derse olan ilgisi artırır hem de verilen eğitimi daha kalıcı hale getirir.” diye konuştu.

Yeni teknolojide öğrenci modeline değinen Ülker, “Günümüzde öğrenci modeli değişti. Klasik anlamda eğitim modeli de değişti.Artık öğrenciler daha bir görsel.Sınıflara akıllı tahtalar geldi teknolojik sınıflar ortaya çıktı. Eğitimciler ders anlatırken bu nesli dikkate almalılar. Eğitim programlarında teknolojiyi kullanırken, bu nesli tanımazlarsa iletişim kopukluğu yaşanır” dedi.

Günümüzde eğitim veren kişilerin, kendilerini daha fazla geliştirmeleri gerektiğini vurgulayan Ülker, “Gelişen teknolojilerle beraber öğretmen ve akademisyen modellerinin de iletişim çağına adapte olması gerekiyor. Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi olarak yeni nesle hitap edecek öğretmenleri yetiştirirken, öğretmenlerin kişisel gelişimlerine katkı sağlamanın yanında teknolojik altyapılarını da güçlü hale getiriyoruz. Böylece gelecek nesillerle iletişim kurma olanaklarını artırıyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *