ANASAYFA arrow right Kültür-Sanat

HKÜ'de 6.Geleneksel iftar yemeği yenildi

HKÜ'de 6.Geleneksel iftar yemeği yenildi
YAYINLAMA: 16 Nisan 2020 / 04.28
GÜNCELLEME: 16 Nisan 2020 / 04.28
Hasan Kalyoncu Üniversitesinin 6.Geleneksel İftar Yemeğinde “Hasan Kalyoncu Üniversitesi dostları” bir
Hasan Kalyoncu Üniversitesinin 6.Geleneksel İftar Yemeğinde “Hasan Kalyoncu Üniversitesi dostları” bir araya geldi. Üniversite kampüsü içinde 2014 yılında hizmete giren HKÜ Camisinin avlusunda verilen ve canlı ney eşliğinde gerçekleştirilen iftar yemeğine; tüm Gaziantep A Protokolü, Gaziantep ili milletvekilleri, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Cemal Kalyoncu, Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz, tüm HKÜ mütevelli heyeti üyeleri, HKÜ akademisyenleri ve idari kadrosu aileleriyle birlikte katıldılar. Açılışda konuşan Rektör Prof. Dr. Tamer Yılmaz; “Üniversitemizin 6. geleneksel iftar yemeğine katılarak bizleri onurlandırdınız. Ramazan-ı Şerifin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Önümüzdeki Ramazan Bayramınızı kutlayarak, tüm İslam alemi için barış ve huzur getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Yemeğin Açılışında konuşan Yılmaz, Üniversitenin 7 yılda geldiği noktayı değerlendirerek, kısa bir süre içinde pek çok alanda ülke dereceleri kazandıklarını ve ilk sıralarda yer almaya başladıklarını söyledi. Yılmaz, “7 yıllık geçmişe sahip Üniversitemiz; 5 Fakülte, 2 Yüksekokul ve 1 Meslek Yüksekokulu bünyesinde 22 lisans programıyla hizmet veriyor. Bu yıl 3 yeni bölüm açtık, 1.130 yeni öğrenci kontenjanımız var, önümüzdeki günlerde açıklanacak olan ÖSYM tercih sonuçlarında bu kontenjanımızın tamamını doldurmayı hedefliyoruz” dedi.

Eğitim-Öğretim faaliyetlerine bir takım yenilikler getirdiklerini bildiren Yılmaz, “Co-Op (Cooperative Education) sistemine geçerek öğrencilerimizin; 8 dönemlik öğrenim sürelerinin 7 döneminde teorik derslerini bitiriyor ve son dönemlerini sanayinin içinde işletmelerde geçirmelerini sağlıyoruz. Sanayi tesislerine ve ilgili işletmelere teknik geziler düzenliyor ve Seminerler veriyoruz. Sadece derse girerek Üniversite okunmaz, öğrencilerimize “Mentörlük” sistemiyle sanayiden rehberler atadık. Bu sistemde öğrencilerimiz; eksik kaldıkları yönlerini direkt sahadaki tecrübeli kişilerden aldıkları bilgi ve tecrübe desteğiyle tamamlayabiliyor” dedi. Adem Kesenek
Yorumlar
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *