Kötülük, şer kapsamında bulunan eylem, fiil ve tutumlar

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Düşmanlık, Kin, Nefret, Ahlaksızlık, İftira, Yıkıcılık,İhanet, Riya, Fitne, Fesat, İsraf, Soygunculuk, Haksızlık, Adaletsizlik, Eza, Cefa, Zulüm, Yalan, Hile, Fahşa, Kibir, Hakaret, Haset, Birine fena lakap takma, kul hakkı yeme, Tecavüz, Tehdit, Şantaj, Yaralama, Katil, Katliam, Bölücülük, Ayrımcılık, Savaş çıkarma, Küfür,İlhad, Aldatma, Hırsızlık, Çalma çırpma, Vatana hıyanet, Bazı şey veya kişiyi put edinme: Yani bir insanın Allah'a şirk koşması(ya da gizli şirk) en büyük günahtır. Ve kişinin Cehenneme atılışını kesin kılan ve kendisine yaptığı şerdir, zulümdür.
Giriş:
Daha önce doğruluk,iyilik (hayırhahlık) gibi temel sosyoekonomik bir konuda yayınlanmış olan bir yazım bana, yukarıdaki başlıkta bazısı geçen kötücül deyimler ve kavramlar üzerine de bir yazı kaleme almam gerektiğini, yıllardır Dünyamızda zulüm yaşayan pek çok ülke insanlarının; milletlerin kavimlerin üzerine böylesine durumları yaratanların, yine zalim-kötü aracı ve yöneticiler sınıfının hatalı, fahiş, yanıltıcı, bir kesimin haksız kazanç- menfaatler kazanma, edinmeleri yoluna sarılan kimseler topluluğu oldukları hakikatini ve bunun için en iyi geçerli sistem ya da mekanizmanın, ülkenin; toplumun genelinin başına ya da iktidarı ele geçirmek ve icraatlarını gerçekleştirmeleri olduğuna işaret etmekve hatırlatmak lazımdır diye düşündürdü.
Başlıkta sayılan, Yüce Yaradanımızın sevmediği, yerine göre, gazabını mucip olacak ve de affetmeyeceği çeşitli beyyinelerde belirlenen bu kırk grup fenalık, zalimane insani- siyasi kötü ve ilkin kendi toplumuna giderek dünyaya yayılma olasılığı yüksek barış, selametle, sağlıkla yaşanası milletlerarası barış ve sağlığı yıkıcı gidişlerin başa gelen bazı il ‘’ekabirlerin’’ neden oluşların kimsenin gözünden kaçmaz.
Bunlar için 6.En’am suresinin 123.ayetinde:‘’Böylece biz her kasabada bozgunculuk yapmaları için günahkarlarını liderler yaptık. Onlar yalnız kendilerini aldatırlar, ama farkında olmazlar’’ buyurulmuştur.
Doğru yol için de: Esma-ı hüsnadan olan Cenab-ı Hak’ın baş emirlerinden biri: (ayet) ‘’Allah’a inandım de ve dosdoğru ol’’ buyurulmuştur. Her inanan kulun, insanın, kurtarıcısı olmasını sağlayıcı bu emir dahi, tek başına, sayılan kötülüklerin çoğunuönleyici mahiyettedir.
Maalesef son onbeş, yirmi yıldır, özellikle Ortadoğu ülkelerinde ve de bu güzel ülkemizde kan dökme, fitne, katil çıkarma ve adı konulmamış muharebeler başlamış, yaygınlaşmıştır. Bu da kavmiyet, mezhep sair boş ve hak yoldan uzak saiklerle fesat, savaş yaşanır olmuştur. Bütün bir yanlış işler, kötülükler, yurtiçi ve yurtdışı karar vericilerin, fahiş hata ve kararları neticesinde zuhur etmiştir. Böylece her kimler mesulse, birey, insan grupları, hizipler, ulusal hükümetler, devletlerarası kliklerinde katılımcı oluşları bu feci vetireyi başlatmış ve devam etmektedir…
Bu işleriyapan, başlatan, sürdüren hangi kişi veya topluluk olursa olsun halk deyimiyle onların ‘yatacak yeri yoktur’
Başlıkta sayılan 41 şer- kötülük maddesinin her biri için kitaplar yazılabilir. Ancak bir de yüce Rabbimizin kitabında sözü geçen ekin ve harsı bozanlarla ilgili, gıda maddelerinin genetikleriyle oynama-bozmanın insanların, doğasına huy ve ruhi yapılarına saldırmayı hedef alan girişimler ve bunu yapanlar için şu ayet vardır:‘Sor İsrail oğullarına kendilerine apaçık(delil, ayet, mucizeler) verdik. Kim bunlar kendisine geldikten sonra Allah'ın nimetlerini değiştirirse bilsin ki Allah'ın azabı şiddetlidir’ Burada nimet kelimesi her tür,ekin ve gıdalarıda içerir.
(Bakara. 211.ayet). Değerli okurum, bir de bu her cins kötülükleri işleyenleri düşününüz.






Kötülük, şer kapsamında bulunan eylem, fiil ve tutumlar