İnsan hayatında sağlığın değeri, ölçülemeyen önemi

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Şu hemşehriniz, kardeşiniz (İ.S.) 8. 4. 2017’de evin salonunda düşüp sağ yanını zedeledi..
Hastanede asal tedavi görüp, sonra fizyoterapi / kabaca insan tamir bakım merkezi diyorum /,
tabii ki tıbbi rehabilitasyon merkezinde iyileşme gördüm ve anladım ki bu işler son derece ge-
rekli ve vazgeçilmezdir.
Beş gün PTT Hastanesinde hassas ve hazık bir tedavi sürecinden sonra, zor ve dengesiz yürüyüşüm vardı. Beyne giden ensedeki bir damarda bir sıkıntı oluşu nedenlerden biri olarak görüldü. Kanın sulandırılması hususu da önemle değerlendirildi..
Ana tedavi sürecinden sonra iyileştirmenin üst evrelere ulaşabilmesi amacıyla küçük - orta çaplı bir fizyo terapi merkezi EKSEN’de on altı gün kadar sıkı bir terapi programı uygulandı. Günde iki defa sabah ve öğleden sonra yaklaşık yarımşar saat denge bulma, yürüme, zıplama. İnme, kalkma, düz çizgi boyunca yürüme, yan yürüme, plastik kürede denge hareketleri gibi yirmi-otuz kadar hareket uygulaması icra edildi. Her seansın sonunda ise yürüme bandında en az on dakika çeşitli hızlarda yürüyüş aktiviteleri egzersizleri uygulandı. Her ne kadar, diyet
beslenme yapılsa da vitamin -mineralce takviyeli bir rejim yapıldı.
Rabbimize çok şükür ki hemen hemen normal, eski yürüme performansıma yaklaşan bir duruma gelebildim. Zamanla daha iyi olacak inşaalllah. Böyle bir prosesi yaşamış, görmüş olmak bir bakıma bu tür hastalık, sakatlanma geçiren insanlarımız için ne kadar önemlidir diye düşündüm.
Binaenaleyh gerek hastahane evresinde, eski adıyla PTT Hastahnesi, yeni ismiyle Fatih Sultan Mehmet Hastanesi gibi değerli, muktedir, hazık doktorlarımızın hizmetlerine sonsuz teşekkür ederim..
Başta, beyin -sinir içeren nöroloji bölümü şefi Sayın Prof. Dr.Eren Gözke ve diğer uzman ve servis elemanlarına en içten duygularımı ve şükranlarımı arz ederim..
Aynı sevgi ve saygı ile, on beş gün süren fizyo terapi periyodunda, dikkat, nezaket ve hassasiyetle uzman, duyarlı, yetişmiş elemanların saygılı, duyarlı hizmetleri ve onları istihdam eden
Sayın Mustafa Bey’e ve dahi Prof. Dr. Abdülkadir Bey’e de minnet ve şükranlarımı sunarım.
Yürüyemez halde gittiğim hastaneden yürür durumda eve dönüşüme kadar olan süreçte baştan sona sürekli ilgi ve yardımlarını esirgemeyen kardeşim Ayhan’a, oğlum ve gelinimle, diğer eş dost herkese sevgi, saygı ve en iyi dileklerimi belirtmek vecibemdir.
Yüce Rabimize sonsuz hamdler eder, diğer hastalarımıza acil sağlıklar dilerim
Bu bağlamda, nekahat devrelerinde bu alanda da, yardım , iyileştirme terapi kuruluşları
veya enstitülerinin ülkemiz için gereksinimi de ayrı ve hayati bir önem taşımaktadır. Yani
böyle kuruluşların yurt genelinde tesis edilmesi ve hayata geçirilmesi Sağlık Bakanlığımızın gözünden kaçmaması ve da yapımcı – yaptırımcı olması şarttır, elzemdir, derim...
Benzer yaklaşımla, Gazintep ilimize de mutlaka böyle bir-iki tesisi kurmak yakışır.

İnsan hayatında sağlığın değeri, ölçülemeyen önemi