MEİS ADASI

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

 

Yaz geldi.Yakında okulların da tatil olmasıyla birçok kişi tatile çıkacak. Yolu güneye Antalya’ya, Kaş’a gidecek olanlara Meis Adası’nı önereceğim.
Yunanca Kastellerizo, resmi olarak Megisti ve bizimde Meis Adası olarak bildiğimiz bu küçük ama sevimli adada huzurlu birgün geçirebilirsiniz.
Kaş’ın hemen karşısında olan Meis Adası’na 20 dakikalık feribot yolculuğu uzaklığında. Kaş ilçesine sadece 2.1 km uzaklıktadır. Adanın yüzölçümü 7,3 km²'dir.
Feribotla adaya yaklaşırken muhteşem güzelliğiyle, kollarını açıp sizi karşılamaya hazır görünür. Adanın nüfusu 500 kişi civarındadır. Meis Adası’ndaki tek yerleşim de kıyıdaki köy olup gerii kalan kısım dağlık alan. Ada ile Yunanistan arası mesafe çok fazla olduğundan dolayı ada halkı da günlük ihtiyaçlarını, Kaş’tan sağlıyor. Ada halkı ile Türkçe konuşup anlaşabilirsiniz.
Adanın dar sokaklardan, renk cümbüşü evlerin arasından yürüyerek dolaştıktan sonra yapılacak şey, bir deniz taksi ile Mavi Mağara’ya gitmek olmalıdır. Mağaranın giriş ürkütücü gibi görünse de içerisi oldukça geniş ve yüksek . Yüzme bilen herkes rahatlıkla girebilir. Manzara ve renk muhteşem.
Meis’e günübirlik ( yeşil pasaporta vize gerekmiyor ama normal pasaporta kapıdan vize uygulaması var. Kaş’taki acentalar işlerinizi hallediyor. ) gidip dönmek mümkündür. Ama isterseniz bir gecenizi burada geçirebilirsiniz. Büyük oteller yok. Denizin hemen yanı başındaki restorantlarda yemeğinizi yerken rengarenk evleri, masmavi denizi ve karşı kıyıdaki Kaş’ı seyredebilirsiniz. Bütün sokaklar denize çıkıyor. Adada bol bol yürüyebilir, birbirinden güzel fotoğraf çekebilir ve denize girebilirsiniz.
Meis’in sessizliğini ve sakinliğini çok seveceksiniz. Adaya gidip geldikten sonra kendinize ya da birbirinize; “Bir daha gidelim!” diyeceksiniz. Emin olun !

MEİS ADASI