Öğreten

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Yaşam boyu, kesintisiz süren öğrenim hayatımızın, en önemli kısmında rol alır öğretmenler.
Toplumun ileriye dönük bir bakış açısına sahip olmasını sağlayıp, geleceğe yön veren nesiller yetiştirirler.
Toplumun her yönden gelişme hızı ve düzeyi, o toplumdaki iyi yetiştirilmiş, eğitimli insan sayısına bağlıdır bir bakıma.

Toplumumuzda, gerek davranışları, gerekse de tutum ve alışkanlıkları yönünden iyi insan, kötü insan diye iki kavram vardır. Tabii bir de, bu iyi insan kavramının özdeşleştiği, iyi öğretmen…
İnsanoğlu, yaratılışı itibari ile tüm canlıların en mükemmeli olmakla birlikte, davranışlarını kontrol edemeyip, dünyanın en vahşi yaratığına da dönüşebiliyor zaman zaman.
Bu kontrolsüz davranışların önlenmesi ve iyi insan kavramının daha da genişletilip, arttırılmasının yolu hiç kuşkusuz iyi bir eğitimden geçer. Öğretmenler bir topluma, sağlıklı düşünen bireyler kazandıran kişilerdir aynı zamanda. Eğitim, bu denli önemli bir kavram iken, bu görevi üstlenen öğretmen, çok daha değerli olmalıdır.
Değişen koşullar ve geçen zamana rağmen, önem ve saygınlığını kaybetmeyen değerli mesleklerden biridir öğretmenlik.

Kimi zaman bir anne-baba, kimi zaman bir arkadaş, kimi zaman da bir rol model olurlar hem topluma, hem de yetiştirdiği nesillere karşı.
Hepimizin hayatında, derin izler bırakan öğretmenlerimiz olmuştur muhakkak ve çoğu zaman, bu oluşan izler doğrultusunda şekillenir geleceğimiz. Ekonomik çıkardan uzak, bulunduğu ortamın geleceğini süsleyip, inşa eden bir mimardır bir nevi.

Yılda sadece bir gün, önemi dile getirilen bir meslek olmamalıdır aslında. İnsan ruhunu işleyebilen bir meslek iken, her zaman sevgi ve saygı ile anılması gerekir.
Tüm öğretmenlerin, öğretmenler gününü kutluyorum.

Öğreten