Eğitim Lokması (Orijinal Reçete)

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Birçok sanal piramit kurtuluşu eğitimde arıyor. Ne de olsa halk arasında “Eğitim iyisi kötüsü olmaz, eğitim eğitimdir!” diye bilinir. Kimi kuruluş eğitim tutkusunda o kadar aşırı gidiyor ki herkes aşırı eğitim gördüğü için kuruluşta hizmet verecek kimse kalmıyor. Kimi kuruluş ta eğitimi göstermelik lokma haline yapıyor. İzmir lokması yenir de eğitim lokması yutulmaz mı?
Eğitim lokmaları, katılımcıların işi hakkında hiçbir bilgisi olmayan inançlı yetiştiriciler tarafından ilk yemek olarak sofraya konunca daha iştah açıcı oluyor.

Malzemesi
1 düzine saf (hiç kuşku duymayan) çalışan, 1 büyük içine kapanık, dünya ile irtibatını kesmiş, izole bir kuruluş, 5 galon her-işe-uygun eğitim (İyi sonuç almak için kullanıcıların işlerini yaparken asla kullanmayacakları alet edevat ve bilgi ile donatılmasına özen gösterilmelidir), 1 tutam çevresel destek (ne az, ne çok, sadece bir tutam), 2 su bardağı yönetim argosu ve kısaltmalar, Birkaç deste, verilen eğitimi değerlendirme için kullanılan Tebessüm Formu (Katılımcılar dershaneyi terk etmeden doldurulması gerekmektedir)

Hazırlanışı
Kuruluşu acil durum var gerekçesi ile önceden ısıt. Eğitim görecek herkesi sıraya koy. Eğitimi, önce alt kademedeki çalışanlar, en son en üst kademedeki yöneticiler almalıdır. Sınıflar arasında herhangi bir etkileşime karşı önlem olarak dersleri art arda koy. Sınıfları tıka basa doldur ki, konuyu dağıtmak isteyenler soru sorma fırsatı bulamasın. Her katılımcıyı, üzerinde ince bir tabaka oluşuncaya kadar eğitime daldır. Bir tutam çevresel desteği (birkaç slogan olabilir) üstüne serp. Katılımcıları akılları iyice karışana kadar karıştır, püresini çıkar ve lokma halinde şekillendir. En az iki gün pişir (yenir yutulur gibi değilse, çok acil durumlarda yarım gün bile yetebilir) Tebessüm Formları sonuçlarını garnitür olarak ekle. Hemen servis yap veya altı aya kadar ısıtılmak üzere beklemeye al.

Sonuç
Çok az bilgi sahibi bir sürü çalışan. Küçük, kısa vadeli başarılar. Her biri farklı anlayışa sahip ve yüklenim üstlenen çalışanlardan oluşan bir kuruluş. Çalışanlarda hayal kırıklığı. Uzun dönemde elde edilecek kazançtan verilen kayıplar. Büyük çaptaki ve sistemle ilgili sorunları çözmek üzere görevlendirilen hazırlıksız bir kadro.
Bu malzeme, bu pişirme usulü ve bu aşçı ile bu kadar sonuç alınır.

Eğitim Lokması (Orijinal Reçete)