Neyi kurtarıyorsun?

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Adam çok zengindi. Kocaman bir malikanesi, onlarca hizmetçisi vardı. Bir gece malikanede yangın çıktı. Uykudan can havliyle uyanan hizmetçiler eşyaları kurtarmak için koşturmaya başladılar. Ev sahibi zengin adam da kendini dışarı atmıştı. Eşyalar tek tek kurtarılıyordu. Masalar, sandalyeler, para kasaları, elbise dolapları, giysiler, alacak defterleri aceleyle evden dışarı çıkarıldı. Yangın gittikçe yayılıyordu. Adam ağlamaklı gözlerle güzel evinin yanmasını izliyordu.

Adamlarına “İçeride başka bir şey kaldı mı?” diye sordu.

Adamlar “Hayır, efendim. Bir şey kalmadı ama gene de son bir defa içeri girip bakalım” dediler.

Birkaç kişi içeri daldı. İçeri girdiklerinde evin tek çocuğu 10 yaşındaki oğlanın yanmış bedeniyle karşılaştılar. O telaşla çocuğu içeride unutmuşlardı. Bu sahne karşısında hizmetçiler dövünmeye başladılar. “Biz ne yaptık? Biz aptalız. Evin eşyalarını kurtaralım derken evin sahibini unuttuk. Eşyaları kurtardık ama o eşyaların sahibini kaybettik” diyorlardı.

 

Gün gelince her insan aynı şekilde yakınır. Sağlığınız elden giderken siz neyi kurtarmakla meşguldünüz?

Hanım abla sabah eline bezi alıyor başlıyor mobilyaları temizlemeye. Saatlerce mobilya siliyor. Beyefendi eline hortumu almış araba yıkıyor. Mobilyalara, arabaya gösterdiğimiz özeni kendimize gösteriyor muyuz? Hayır.

 

İnsan en çok kendini ve ailesini ihmal eder. Eşyalarınıza, arabanıza gösterdiğiniz özeni çocuğunuza, eşinize göstermiş olsanız inanın dünyanın en mutlu ailesi olursunuz. İhmal edilen çocuk ya madde kullanıyor ya da anti sosyal birisi oluyor. Sonra da anne ve baba dizini dövüyor. Çocuk yanarken siz eşyaları kurtarmakla meşguldünüz. Belki dizi izliyordunuz. Sağlığınız, huzurunuz, evladınız elden gidince ağlamaya başlarsınız. İyisi mi, neyi kurtardığımıza dikkat edelim.

 

Kendimize yatırım yapalım. Güzel ve mutlu yaşamak için elimizden gelen gayreti gösterelim. Eğer bu fedakarlığı yapmazsak kaybettiklerimiz için gözyaşı dökmemiz bir anlam ifade etmez.

 

Unutmayın! Bu hayatta sizin için sizden ve ailenizden daha değerli başka bir şey yoktur. Onu kaybeden kişi de her ne elde ederse etsin değersiz olacaktır. Masa, sandalye kurtarmakla uğraşmayın.

Neyi kurtarıyorsun?