Nefes kesen bir komplo hikayesi!..

YAYINLAMA: 13 Eylül 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 13 Eylül 2019 / 20.00

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 29 Büyükşehir Belediye Başkanı ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda bir araya gelmesi haftanın en önemli olayıydı.

Katılan bütün başkanlar toplantıya çağrının ülkenin huzuru için önemli olduğunu, hep beraber sorunları tartışmanın kendilerini memnun ettiğini ifade ettiler.

 

Toplantıya çağrılan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın mazeretli olduğu bildirilse de insanlar merak etikleri için Savaş sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı:

"AIPH, Uluslararası Çiçek Üreticileri Birliği'nin 71'inci Genel Kurulu'na katılmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'deyiz. Gerçekleşen genel kurulda, 2021 yılında Hatay'da düzenleyeceğimiz EXPO'nun süren çalışmaları hakkında bir sunum yaptık."

 

Toplantının önemsiz görükse de çok merak edilen bir diğer olayı İmamoğlu’nun koltuğunun kırılarak yere düşmesiydi.

Ofisimdeki arkadaşlarla bunu tartışırken, Rusya ile ticaret yapan bir aradaşım gülerek, “Bana kalırsa bu iş Rusyavari bir  komploya benziyor”dedi. Hepimizi güldürdü!

 

Rusların komploları, ölüm iğneleri, insan takipçiliği, ikna usulleri falan çok ünlü ya, belki de çok casus romanı okuduğu için bizi bayağı eğlendirdi.

Onun yorumu şöyle:

 

Cumhurbaşkanlığı Sarayı son derece bakımlı, her şey değerli ve pahalı eşyalardan oluşan yepyeni, pırıl pırıl bir saray! Orada öyle kırık çıkık bir şey bulunmaz. Bir düşünün, sarayda masaya kırık tabak, eğrilmiş çatal kaşık koyabilirler mi? Mümkün değil! Eee, kırık koltuk da neyin nesi oluyor?!.

 

Bu derin yoruma herkes gülmeyi bıraktı kulakları kabarttı! Bakalım arkası nasıl gelecek diye sessizlik oluştu!

Herkes istediği yeri seçip oturmadı. Bir masa düzeni vardı haliyle. Aksi olabilir mi? Başkanlar alfabetik sıraya göre oturdular. Bir tek Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Belediyeler Birliği Başkanı olduğu için Cumhurbaşkanı’nın yanına oturdu. Yani, kimin nereye oturacağı belliydi.

 

Artık lafın nereye gideceği belliydi. Nefesler tutuldu!

İmamoğlu koltuğu kırılınca yere düştü. Genç bir insan, sportmen yapılı. Düşmesi ile kalkması bir oldu. Hemen yeni bir koltuk getirdiler. Bakın o anı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun daha sonra nasıl anlattı:İkinci gelen sandalye de sağlam değilmiş. Durumu fark eden görevliler, üçüncü kez başkanın sandalyesini değiştirmiş!

 

Diğer arkadaşlarım itiraz etmek için lafa girmeye çalıştılar ama o biraz sabırlı olunmasını, anlatacaklarının asıl önemli kısmına geldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanımız bu sırada espriyi patlatıyor,Sandalyemizi kırdın. Bu israfa girerdiyor. İmamoğlu da,İkinci sandalyeye daha sağlam oturuyoruzdiyor. Ben bundan şunu çıkarıyorum. İmamoğlu’na mesaj verildi! Oturduğun koltuk her an kırılabilir, düşersin! Ayağını denk al! Bakın, ikinci koltuk da kırık. İmamoğlu oturmuyor, görevlilerden değiştirilmesini istiyor. Yani, ona da otursaydı yine düşecekti. Ama uyanık davrandı, “Şimdi sağlam oturuyorum” diyerek mesajı aldığını ima ederek kendi mesajını verdi. Aman yanlış anlamayın, benimki halis munis bir komplo hikayesi!

 

Öffff! Yüreğimiz sıkışarak dinledik. Hepimiz aynı temennide bulunduk: Sen şahane komplo romanları yazarsın, çok da satarsın. Rusya’ya gide gele neler de öğrenmişin!..

Nefes kesen bir komplo hikayesi!..