Satranç, Poker ve Tombala

YAYINLAMA: 25 Ekim 2019 / 20.00 | GÜNCELLEME: 25 Ekim 2019 / 20.00

Ortadoğu için üretilen o kadar çok fıkra, hikaye var ki, okuyunca, dinleyince hem üzülürsünüz, hem gülersiniz ve belki de şaşırırsınız!

Yeni bir tane geldi, gerçek olduğu için çok hoşuma gitti!

 

Ortadoğuda;

Satranç oynayan ülke Rusya 2-3 hamle sonrasını görebiliyor.

Poker oynayan ülke Amerika sürekli blöf yapıyor.

Tombala oynayan ülke Türkiye, ne çıkarsa bahtına!

 

Halk Bankası  nedeniyle başımıza çorap örmeye çalışıyorlar.

Bu olay yeni değil ki, şimdiye kadar neredeydiniz?

Dosya sümen altındaydı, gereğinde masanın üzerine konacaktı, değil mi?

Bakın olayın boyutunu nereye vardırıyorlar!

 

Malum, Egemen Bağış'ın adı New York'ta görülen Halkbank davasında geçiyor. Uluslararası dokunulmazlığı olsun, ABD tarafından tutuklanamasın diye apar topar Büyükelçi yapıldı, Çekya Büyükelçisi olarak Prag'a atandı.

Ama unutulan birşey var! Diplomatik dokunulmazlık, diplomatlara görevli bulunduğu ev sahibi ülkenin yasalarına göre kendisine dava açılmasını veya kovuşturulmasını engeller, ancak başka bir ülkedeki davadan dolayı üçüncü bir ülkeye iade edilmesini engellemez.

İşte bu yüzden Egemen Bağış atandığı ülkeye gidemeyen Prag Büyükelçimiz konumunda! Ankara'da, İstanbul'da takılıyor. Büyükelçi maaşını da alıyor tabi.

 

Bu arada, Berat Albayrak da ilk kez IMF Yıllık toplantılarına katılmadı, Washington'a gitmedi.

 

Dünkü, Amerika'nın etkili gazetesi The Washington Times’ın birinci sayfasında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı uzun süre sonra öve öve bitiremedikleri bir haber vardı.
Trump, hem nalına, hım mıhına vuruyor!

Poker oynayan ülke Amerika sürekli blöf yapıyor!..

 

 
Egemen Bağış dün Başakşehir’de muhtarlar ve Ziraat Odası üyelerinin düzenlediği kahvaltıda.

 


 

Cumhurbaşkanı Erdoğan WJS’nın başyazısında

 

Wall Street Journal: Erdoğan silip süpürdü; Türkiye Suriye'de istediğini aldı, ABD yaptırımları kaldırdı.

Amerikan Wall Street Journal (WSJ) gazetesi dünkü başyazısında, Suriye'de "harika bir sonuç" elde ettiğini söyleyen ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirdi.

WSJ, "Bu doğru ama eğer Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdogan'ın ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in çıkarlarını kastediyorsa" dedi.

 

 

WSJ başyazısında, Trump'ın Twitter hesabından yapığı açıklamada, 'büyük başarı' olarak lanse ettiği şey, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Türkiye'nin Suriye'deki işgalini yaklaşık 20 mil (32 kilometre) derinlikte durdurmayı kabul etmesinden ibaret. Bu en azından bir süre Kürtlerin yaşamlarını kurtaracak diyor.

WSJ'ye göre, Türk ve Rus güçlerinin, sınırda ve büyük oranda Suriye'nin kuzeyinde devriye gezecek olmaları, Rusların bölgede güç dengesini kontrol edecekleri anlamına geliyor. ABD'nin terk ettiği, önlerinde iyi seçenek olmayan Kürtler de hayatta kalmak için Ruslarla ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la anlaşmalar yapıyor.

 

WSJ, "Trump 'güvenli bölge'yle övünüyor. Kastettiği Esad, Türkiye, Rusya ve İran için güvenli bir bölge olmalı" diyor. Gazetedeki başyazı şöyle noktalanıyor:

Trump, yaptırımları kaldırarak anlaşılmaz bir şekilde Erdoğan'a yönelik müsamahalı tavrını sürdürüyor. Amerikalı Pastör Andrew Brunson'ı serbest bırakmak dışında, ki kendisi haksız bir şekilde tutuklanmıştı, Türkiye Cumhurbaşkanı'nın Trump ya da Amerikan çıkarları için ne yaptığından emin değiliz. Trump, ABD'nin tüm uyarılarına ve Türkiye'nin NATO üyesi olarak yerine getirmesi gereken yükümlülüklere karşın, Rusya'dan S-400 füzeleri alan Erdoğan'a yaptırım uygulamayı, onu cezalandırmayı reddetti...

 


Nüfusu azalan bir ülkenin sürpriz

kararı!

 

Finlandiya hükümeti azalan nüfus sayısını korumak için sürpriz bir yola başvurdu.

Çocuk sahibi olan vatandaşlarına 10 bin Euro ikramiye ödüyor. Şimdiye kadar 60 aile başvurmuş.

Hayret! Biz o işi karın tokluğuna yapardık!

Satranç, Poker ve Tombala