Sarımsak mucizesi (5)

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Peki, sarımsak nasıl tüketilmeli?

  Sarımsak tüketirken dikkatli olunmadığında, aşırı tüketimde faydasından çok zararını görebilirsiniz.

   Ancak kullanım sırasında yapılan yanlışlar sebebi ile beklediğiniz olumlu etkileri görmek bir yana aşırı tüketim sebebi ile başta mide sorunları olmak üzere çeşitli sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

  Zeytinyağına sarımsak atarsanız bu karışımı uzun süre oda (2-3 gün) sıcaklığında bekletmeyin. Çünkü kavrulmuş veya çiğ olsun, sarımsak zeytinyağı içinde uzun süre beklerse gıda zehirlenmesi için uygun bir ortam yaratabilir!!!

 

Sarımsak Nasıl Tüketilmeli?

Sarımsağın faydalarından yararlanmak için çiğ olarak tüketilmesini öneriyoruz Ancak çiğ sarımsak yemeyi sevmiyorsanız, yaptığınız yemeği ocaktan almadan hemen önce (3-4 dakika) birkaç tane dilimlenmiş sarımsak atabilirsiniz.

  Sarımsağı 5-10 dakika pişirirseniz sağlığa faydalı sülfür içeriğinin etkisi azalır.

MUTLAKA ÇİĞNENMESİ GEREK

  Günde 2 diş sarımsağın çiğnenerek tüketilmesi,  kalp krizi geçirme riskini azaltıp, tansiyonu da düzenler. 

Sarımsak, çok sayıda hastalığın mikrobuna karşı vücudu dirençli tutar. Yalnız, sarımsağın koruyucu özelliğinden faydalanmak için mutlaka çiğnenmesi gerekir.

Yutularak yenilen sarımsak insan vücuduna fayda sağlamaz, aksine zarar verir. (Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel Alphan, )

 

  Sarımsak çiğnenmeden yutulursa, söz konusu enzim ile etkili hale gelemeyen alliin, midede ajoene dönüşür ve yalnızca kan sulandırıcı etki yapar.

  Bu yüzden sarımsağın faydalarından tam olarak yararlanabilmek için, çiğnenerek yenmesi veya bunun yapılması zor geliyorsa, bağırsakta çözünen sarımsak kapsüllerini kullanmak diğer bir alternatif. Ancak bu konuda seçici olmakta yarar vadır.

Bir diş sarımsağı ezmeli, ya da parçalara ayırmalısınız. Yemeden önce 10-15 dakika beklemelisiniz. Oksijen Fermantasyonu(mayalanmayı) aktive eder ve süperaktif maddeler oluşmaya başlar. Aynı uygulamalar, pişirmeden önce de yapılmalıdır. Günlük en az 4 gram(iki dişe tekabül eder) alınması gerekir.

  gripseniz ve sarımsağı tedavi amaçlı kullanacaksanız, dozu iki katına çıkarmanızı öneririm.

  Nefesinizle beraber sarımsağın kokusunu da verdiğiniz sırada;  kendinize ve etrafınızdaki insanlara da yardım etmiş olursunuz. İnsanlara grip bulaştırma riskiniz azalır.

 

  Hatta eğer sarımsak yemek istemiyorsanız, odanızın havasının dezenfekte olması için, içinde ezilmiş ya da ince ince doğranmış sarımsak bulunan bir çay tabağını odanıza koyun.

Ülkemizde sarımsağın geleneksel kullanım şekilleri:

  Ülkemizde taze olarak lapa halinde yara üzerine yara iyi edici olarak kullanılmaktadır. Bunun için bir miktar sarımsak havanda ezilip sıkılarak elde edilen eksratın 1 gr miktarına 10 gr su ilavesi ile yaraların, apselerin tedavisinde kullanılır.

 

 

Sürecek...

Sarımsak mucizesi (5)