Justitia Est Fundamentum Regnorum

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

Topkapı Sarayı’nın en yüksek yeri Sultanın devleti yönettiği Divan-ı Hümayun değil, adalet kulesidir.

Sık sık Osmanlı'ya ve Sultan Süleyman'a atıf yapanlar, onun bir adının da Kanuni olduğunu bilmezler mi? Elbet bilirler ama bilmek istemezler. Çünkü ideolojik haklılık kör etmiştir zihinlerini, akıllarını.

Utanıyorum! Çünkü Hz. Ömer'in adaletinden dem vuranların hırsızları aklamaya çalışması zoruma gidiyor. Utanıyorum; çünkü namuslu dindar kardeşlerimin, çıkarları ve makamlarının devamı uğruna maneviyatlarını ve dahi insan kanı akıtmaktan bile imtina etmeyerek onları zân altında bırakmasına gönlüm el vermiyor.

Hasılı, Adalet Mülkün Temelidir (Justitia est fundamentum regnorum). Yani devletin, egemenliğin. Bugün adalete saygı duymayanlar, yarın tekmeledikleri mülkün altında kalmaya mahkumdurlar!

*******

Şeytanın Avukatı olarak tabir edilen Jacques Verges der ki:

“Oysa ki adalet ister ilah gibi süslensin, ister paçavralara bürünsün, yönetici sınıfların emrindeki şu işlevi hiç değişmez: Yasanın çiğnenmesiyle ortaya çıkan toplumsal çelişkileri o sınıfların lehine çözmek.”

***

17 Aralık 2019’da Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerleri taşıyan otobüse düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen on dört askerimizi rahmetle anarım.

 

Justitia Est Fundamentum Regnorum