Silent Leges İnter Arma

YAYINLAMA: 01 Ocak 1970 / 04.00 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 1970 / 04.00

“Silahların konuştuğu yerde kanunlar susar” 

Hukuk içinde bulunduğu beşeri toplumun yansımasıdır. Doğal olarak içinde bulunduğu çevrenin sosyolojisinden, ekonomisinden ve siyasetinden bağımsız değildir.

Olağanüstü durumlarda olağanüstü kanun rejimlerinin uygulanmasının elbette bir doğaldır. Doğal olmayan olağanüstü kanun rejimlerinin olağan dönemlerde hala varlığını sürdürmesi/ sürdürmek için varlık nedenleri yaratmaya çalışmasıdır.

Türkiye’de yargı, olağanüstü hal yargısıdır. Çünkü Türk siyaset pratiği devamlı düşmanlar ve karşıtları üzerinden kendisini konumlandırır ve her defasında yenilmesi gereken düşmanlar, kurtarılması gereken hatlar vardır.

Bu sistem Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana devam edegelmiş ve daha sert bir şekilde günümüzde varlığını devam ettirmektedir.

Hangi görüş iktidar olursa olsun yargıyı silah olarak kullanma eğilimindedir. Ancak FETÖ yargılamalarıyla gördük ki, bizim zannettiğimiz yargı da silahlı kuvvetlerde aslında bizim değilmiş!

Kullanmak istedikleri silahlar başkalarının elindeymiş ve düşmana doğrulttuklarını zannettikleri silahların namluları onlara dönükmüş..

Hukuk böyledir, bumerang gibidir. Karşındakini vurmak için fırlatırsın ama vurulan sen olursun.

AKP, iktidara ilk geldiği dönemde ele geçirilmesi gereken mevzi olarak gördüğü yargı camiasına, binlerce yargıç dahil edip hukuk fakültelerinin sayısını iki – üç katına çıkardı. Gel görelim ki birilerinin referanslarıyla yargıç olanlar ( 4.000 hakim ve savcı ) kendilerini işsiz buldular. Gönlüm isterdi ki yargılamalar daha şeffaf ve nitelikli olsun ama olmadı. Bir günde cübbe giyenler bir günde kendilerini kapıda buldular.

Liyakat, erdem ve etik yok artık; korku, adam kayırma ve torpil var.

Kurulan bu sistemin var olabilmesi için de kontrollü bir kaosa ihtiyaçları var!

Olağanüstü hallere, işgal edilecek topraklara, fethedilecek mevzilere, onlardan olmayan karşıt görüşlü muhaliflere..

*******

İran’a dikkat ettiniz mi? En önemli komutanları öldürüldü, cenazesini bile doğru dürüst kaldıramadılar, altmışa yakın insan birbirini ezerek öldürdü.. İntikam almak için boş alanları bombaladılar..

Ukrayna’ya ait yolcu uçağını düşürdüğünü kabul ettiler ve bunu açıklayan İran dış işleri bakanı açıklamasına kırık kalp emojisi koydu..

Büyük Şeytan ABD yine ne yaptı etti bir generali öldürme fiilinden sıyrıldı.. arkamıza baktığımızda hepimiz İran’ın vasıfsızlığını konuşuyoruz..

Demokrasi ve özgürlüğün olmadığı yerde bilgi yoktur. Bilginin olmadığı yerde kölelik ve boyun eğme vardır.

Hukukun olmadığı yerde zulüm vardır. Bunlar zincirin birer halkalarıdır.

Tarihi kan ve emperyalist zulümlerle dolu olan batı, bugün bilgiyle hükmediyor doğuya..

*********

Motto:

“Emperyalistler tuzağa düşürmek istedikleri ülkeleri kültürleriyle fethetmez, kültürsüzleştirerek, kültürsüzlüklerine inandırarak yok eder.”  Cemil Meriç

Silent Leges İnter Arma