Gaziantep Barosu Seçimleri Yaklaşıyor

YAYINLAMA: 14 Ağustos 2020 / 19.30 | GÜNCELLEME: 14 Ağustos 2020 / 19.30

Gaziantep Barosu 3-4 Ekimde 45. Olağan Genel Kurula gidiyor. İki dönemdir yalnızca iki adayla geçen baro başkanlığı yarışı bu defa daha heyecanlı yaşanacağa benziyor, çünkü şimdiden dört avukat baro başkanlığına adaylığını açıklamış durumda.

Gelin şimdi dört baro başkan adayını da biraz tanıyalım..

Avukat İskender Kahraman, eski Gaziantep Barosu Başkanı, uzun yıllardır baro yönetiminde aktif görev almış ve başkanlık yaptığı dönemi başarıyla geçirmiş bir aday, bu seçimin en favori adaylarından biri çünkü uzun bir süredir seçim çalışmalarını aktif olarak yürütmekte. Geçen dönem Avukat Bektaş Şarklı’ya kaybettiği seçimde (yine daha favori olmasına rağmen)  7 ve 8 numaralı sandıklardan – genç avukatların bulunduğu sandık- daha az oy aldığını fark etmiş olacak ki yoğun bir şekilde gençlerle iletişimini en üst düzeyde tutmakta. Her yaş grubuyla yakaladığı mükemmel iletişim ve nezaketiyle bu seçimde de yarışın en favori adayı olduğunu düşünüyorum.

Avukat Ömer Faruk Akan, uzun bir dönemdir baro yönetim kurulunda aktif görev alan Akan baroculuk konusunda gayet donanımlı bir başkan adayı. Baro başkan adayları arasında en genç yaşta ve karizmatik bir kişilik olan Akan, yıllardır her yaştan meslektaşıyla sıcak iletişimiyle bu yarışta ilk iki içinde olacağından kuşkum yok. Akan’ın son seçimde yönetim kurulu üyeliğinde 623 oy aldığını da bir kenara not etmek gerekir.

Avukat Serpil Yılmaz, baro başkanlığı yarışında bir kadın aday görmek gerçekten güzel oldu. Baronun Kadın Hakları Komisyonunda görev alan Yılmaz tecrübeli bir avukat hanımefendi. Kadın hakları komisyonu baronun aktif bir komisyonu ve Gaziantep özelinde birçok vakıaya temas eden ve hak savunuculuğu yapan kadınların etkin olduğu bir topluluk. Türkiye’deki kadın baro başkanı sayısının bir elin parmaklarını geçmediğini düşündüğümüzde neden bir kadın baro başkanımız olmasın?

Avukat Ali Bakım, şahsen tanışmasam da tecrübesi ve saygınlığıyla hep uzaktan saygı beslediğim bir üstadımız. Hakkında olumsuz tek bir eleştiri dahi duymadığımız bir isim. Özellikle etki alanları bakımından Avukat İskender Kahraman’la kesişme noktaları olduğunu gözlemlemekteyim. Bakım’ın kızı Ebru Bakım’ın da baronun genç avukatlar meclisi üyesi ve sevilen bir isim olması bu seçimin her bir aday açısından kolay geçmeyeceğini gösteriyor.

Dört isim de birbirinden saygın ve değerli isimler. Kim olursa olsun Gaziantep Barosunun kazanacağı bir başkanlık yarışı olacak. Umarım yönetim kurulu üyelerinin de saygın ve çalışkan isimler olur. Çünkü baroyu sırtlayanlar başkan kadar yönetim kurulu üyeleri aynı zamanda. Anadolu’da bir söz vardır: “Şeyh uçmaz mürit uçurur.”

Bir faktörü de gözden kaçırmamak gerekir. Bektaş Şarklı, aday olacağım veya olmayacağım demedi. Bu denklem içerisinde aday olur mu bilmiyorum ama aday olursa bütün matematiği bozabilir.

Seçimde belirleyici olan grup ise genç meslektaşlar olacak. Son birkaç yıl içinde sayıları 700’ü aşan yeni ruhsat alan meslektaşlar, baro başkan adaylarının deyim yerindeyse kaderlerini tayin edecekler.  

Gaziantep Barosu Seçimleri Yaklaşıyor