İyi yönde değişmeye küçük şeylerle başlayalım

YAYINLAMA: 18 Haziran 2021 / 21.16 | GÜNCELLEME: 18 Haziran 2021 / 21.17

Dünyayı daha iyi yönde değiştirmek için küçük şeylerle başlayarak harekete geçelim. Mesela ‘Ağaç Dikme Bayramı’ diye bir gün olsa, her yıl sadece bir gün, tüm dünya olarak bir ağaç diksek çok iyi olmaz mıydı? Mesela herkese o gün dikmesi için bir fidan verilse bir yılda yaklaşık 80 milyon ağaç dikilmiş olur. Türkiye’de bir yılda bu kadar ağaç dikildiğini düşünürsek dünyada milyarlarca ağaç dikilir.

Hemen hemen her gün biraz daha yok olmasına neden olduğumuz doğal güzellikleri bir yılda dikeceğimiz ağaç sayısıyla telafi edemeyiz belki ama doğa için küçük ama önemli bir adım atmış oluruz. Tahrip ettiğimiz onca bitki ve ormandan sonra bunu doğaya fazlasıyla borçluyuz.

Hepinizin dikkatini çekmiştir mutlaka. Salgın sürecinde insanlar evdeyken doğa daha canlı, gürültü yok denecek kadar az ve hava kesinlikle daha temizdi. Hepimizin tam da öyle bir ortama ihtiyacı yok mu? Madem öyle neden bize iyi gelen şeyleri sürekli tahrip ediyor, yakıp yıkıyoruz?

Geçmiş ve günümüzü şöyle bir karşılaştırdığımızda gerek ormanların hızla yok oluşu, gerek kirlenen hava, gerekse bile isteye zarar verdiğimiz çevre artık bizlerden daha fazla şey alıp götürüyor. Artık daha fazla hastalıkla mücadele etmek zorunda kalıyor, daha hızlı yaşlanıyor ve ne yazık ki çok daha erken ölüyoruz…

İyi yönde değişmeye küçük şeylerle başlayalım