Kuraklığın da sorumlusu bizleriz

YAYINLAMA: 22 Haziran 2021 / 22.00 | GÜNCELLEME: 22 Haziran 2021 / 22.00

Ne yazık ki gittikçe tehlikeli boyutlara ulaşan küresel bir iklim kriziyle karşı karşıyayız. Hemen hemen her gün duymak istemediğimiz birçok haberle karşılaşıyoruz. Yine bu yaz aylarının da geçen yıllara göre daha sıcak ve kurak geçeceği söyleniyor. Sürekli bu şekilde döngü yaşanıyor. Peki düzeltilemez bir durum mu? Tabii ki hayır. Bu kötü gidişe artık dur demek ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir yer bırakmak yine bizlerin elinde.

Aslında doğa, sandığımızdan çok daha hassas. Yaptığımız en ufak bir şey bile ileride büyük sorunlara yol açabiliyor. Etrafımızda kuruyan birçok baraj ve göller, suyun hızla tükendiğinin alarmını veriyor. Ama bizler buna rağmen suyu daha tasarruflu kullanmamız gerektiğinin farkına varamıyoruz. Faturasını ben ödemiyor muyum, o zaman istediğim gibi de kullanırım mantığı bitmedi gitti. Herkes daha bilinçli kullansa ömür boyu yetecek bir doğal kaynak ama günümüzde yaşanan kuraklığa bakılırsa suyu hunharca israf ediyoruz…

Herkes önce kendi kapının önünü süpürsün diye bir söz var. Gerçekten de çok doğru bir söz. Herkes sadece elinden geleni yapsa yaşanan bu olumsuz durumu biraz olsun tersine çevirebiliriz. Bunun için hemen şimdi acil önlemler alınmalı ve alınması gereken ilk önlem insanların bilinçlendirilmesi olmalıdır.

 

Kuraklığın da sorumlusu bizleriz