Sorumsuz anne babalar ve katil olan çocuklar

YAYINLAMA: 15 Nisan 2022 / 13.35 | GÜNCELLEME: 15 Nisan 2022 / 13.35

Bu 16-17 yaşındaki ehliyetsiz, şımarık çocukların altına araba vermek nasıl bir sorumsuzluk eseridir?

Babanın çok parası ve lüks arabası varsa ehliyetsiz, cahil çocukların da kentin yollarında insanların canına kastetme hakkı mı doğuyor?

Nedir bu?

Görgüsüzlük mü, cehalet mi, gösteriş budalalığı mı?

Galiba hepsi değil mi?

Son olarak 17 yaşındaki ehliyetsiz çocuk, altına verilen araçla iki tane gencecik kızımızın canına kastetti. Biri yaşamını yitirdi, diğeri yaşam mücadelesi veriyor, belki de sakat kalacak.

Çocuk bunu isteyerek mi yaptı? Asla! Öyle bir şey düşünülebilir mi? Diğer iki aile gibi onun ailesi de mahvoldu.

Peki ne gerek var bu şımarıklığa, sorumsuzluğa?

Bakın Mehmet Kaplan da aynı şekilde varlıklı bir ailenin çocuğu olarak, altına verilen araçla hamile bir kadına çarpıp ölümüne neden oldu.

Sonra bir şekilde bundan ceza görmesi veya en az zararla kurtulması sağlandı. Sonrasında ne oldu? Hep birlikte gördük.

Parası çok, altyapısı yok tüm anne babalar, yavruları olan biri olarak size sesleniyorum. Çocuklarınızı bu şekilde şımartarak, 16-17 yaşında altlarına araba verip şehrin caddelerine sorumsuzca yollayarak ne başka insanların canını yakın ne de kendi canınızı.

Herkesi yazık, günah!

Çocuklarınızın altına araba vereceğinize, onlara insanlığı ve sevgiyi öğretin, hem yaşam boyu daha çok işine yarar, hem de insanlara zarar vermemesi gerektiğini bilir.

Onlara sorumsuzluk aşılayıp, başkalarının canına kastettirip, sonra da bu günahtan en ucuz şekilde kurtulmalarını sağlayarak onlara iyilik etmiyorsunuz, bilesiniz.

Sorumsuz anne babalar ve katil olan çocuklar