Tarhun Otu 5

YAYINLAMA: 13 Haziran 2022 / 14.36 | GÜNCELLEME: 13 Haziran 2022 / 14.36

Tarhun Otunun Zararları Nelerdir?

Tarhun otunun gereğinden fazla tüketilmesi sindirim ve boşaltım sistemleri üzerinde olumsuz etki ve tahribatlara yol açabilir. Bu nedenle kullanmadan önce mutlaka bir uzmana danışın.

Tarhun otu alerji ile tüm bünyeler için direkt bağlantılı değildir ancak bireysel özellikler ve sağlık durumuna göre alerjen etki gösterebilmektedir. Bu yüzden daha önce hiç tatmadığınız ot çeşitlerine karşı dikkatli olmanızda fayda vardır.

Tarhun otu zararları arasında sayılabilecek olan bu türden olumsuzluklarla karşılaşmamak için daima aşırı tüketimden uzak durun.

Eğer gebelik ya da emzirme söz konusuysa dikkatli kullanın. Özellikle zayıflamak gibi bir amacınız varsa hekim ve diyetisyen kontrolünden çıkmayınız.

Tarhun Otu Zayıflatır mı?

Her ne kadar tarhun otu zararsız bir iştah açıcı olarak bilinse de faydaları arasında yer alan pek çok özellik aynı zamanda zayıflama çabalarına da yardımcı olur. Bunların başında idrar söktürücü etki gelir.

Ayrıca bağırsak ve midede bulunan gazı hafifletir.

Vücudunuzda ödeme sebep olan tuzu ve suyu atmanıza yardımcı olur.

Bir-iki kaşık kuru tarhun yaprağını bir bardak kaynamış suya atarak demlemeye bırakın. Beş dakika sonra çayınız hazır.

Tarhun otu adaçayı nane limon ile birlikte karıştırılarak da detoks çayı olarak tüketilebilir. Bu karışım ile vücudunuzu toksinlerden arındırabilirsiniz.

Sağlık, huzur ve bolluk içinde geçecek bir yaşamınız olsun.

Tarhun Otu 5