Alzheimer Hastalığı Ve Beslenme Tarzının Önemi (4)

YAYINLAMA: 30 Haziran 2022 / 14.08 | GÜNCELLEME: 01 Temmuz 2022 / 15.39

TEDAVİ
Bu hastalığın kesin nedeni henüz bilinmediğinden hastalığı tamamen ortadan kaldıracak bir tedavi yoktur. Ancak erken tanı ile, hastalığın belirtileri azaltılır ve ilerlemesi durdurulabilir ya da yavaşlatılabilir. Böylece hastaların yaşam kalitesi en yüksek seviyede tutulmaya çalışılır.

Sağlıklı beslenmenin önemi herkes için kabul edilen bir gerçektir; ancak ne yazık ki, sağlıklı beslenme Alzheimer için dolaylı bir öneme sahiptir. Şöyle ki, şu ana kadar tanımlanan beslenme faktörleri ya damar sağlığı ya da vitamin eksikliği yönlerinden tanımlanmıştır.

Hastalık durumunda beslenmenin etkisi az olsa da yine de belli özelliklere dikkat edilmelidir; ama bu bahsedeceğimiz beslenme şekli daha çok koruyucudur.

Öncelikle B1, B6, B9, vitamin E ve folat açısından zengin diyetlerle beslenmeyle birlikte antioksidan besinleri diyete sıklıkla katmak gerekir. Bu arada esansiyel yağ asitlerini de unutmamak gerekir. Esansiyel kelimesi bedende olmayan ve dışarıdan alınması gereken anlamına gelir ve esansiyel yağ asitlerinin (EFA ve DHA) kaynağı deniz ürünleri ve balıklardır. Sürecek

Alzheimer Hastalığı Ve Beslenme Tarzının Önemi (4)