Alzheimer Hastalığı Ve Beslenme Tarzının Önemi (6)

YAYINLAMA: 06 Temmuz 2022 / 14.27 | GÜNCELLEME: 06 Temmuz 2022 / 14.27

Singapur’daki bir çalışma çayın bilişsel bozuklukların gelişme riskini düşürdüğünü gösterdi. Alzheimer’a genetik yatkınlığı olanlarda bile risk yüzde 86’ya kadar azalıyor. Çaydaki antioksidanlar beyni ‘nörodejenerasyondan’ ve damar hasarından koruyor.

2 (1)

Kahvaltıların vazgeçilmezi yumurta, özellikle de sarısı, sağlıklı bir beyin için gerekli besin maddeleriyle dolu. Finlandiya’da yapılan bir çalışma yumurta yemenin bilişsel fonksiyonlarda bazı ilerlemelere yardımcı olabileceğini gösterdi.

YAĞLI BALIKLAR HAYATİ ÖNEM TAŞIR

1 (2)

Yapılan araştırmalar yabanmersini tüketen kadınların bilişsel gerilemelerini 2.5 yıla kadar yavaşlatabileceğini göstermiş. Bir başka çalışma 16 hafta, günde en az bir defa, 190 gram yabanmersinine denk dondurularak kurutulmuş yabanmersini tozu tüketenlerde hafızada ilerleme olduğunu kanıtlamış.

3 (1)

Beslenme ve yaşam tarzı değişiklikleri genetik yatkınlığınız olsa bile alzheimer hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olur.Bazı araştırmalar aralıklı orucu denemenizi öneriyor. Çünkü uzun açlık süreleri kilo verdirmenin yanı sıra beyninize dinlenme fırsatı tanır. Özellikle akşam yemeği ve kahvaltı arasındaki uzun açlık alzheimer riskinizi yüzde 50’ye kadar azaltabilir.

Özetlersel bol miktarda yeşil,sarı,kırmızı sebzeler, haftada 1 veya 2 defa balık , balık yağı, zeytinyağı, kabuklu kuruyemişler,kuru baklagiller dengeli siyah et ve meyveler,tam tahıllı ürünler, su tüketimini artırmak beden ve ruh sağlığımız açısından oldukça önemli.

Alkolden ve asitli gıdalardan uzak durmak.Düzenli uyku da sağlığımız için başta gelen faktörler arasındadır.Karanlık bir odada, elektronik cihazlar, ışık  sızıntısı  olmadan  kaliteli bir uyku sizin daha verimli ve mutlu bir gün geçirmenizi sağlayacaktır.

Alzheimer Hastalığı Ve Beslenme Tarzının Önemi (6)