YA TUTARSA?

YAYINLAMA: 11 Ağustos 2022 / 13.12 | GÜNCELLEME: 11 Ağustos 2022 / 13.12

Ülkemiz henüz tarihi netleşmese de 2023 seçimlerine kitlendi. Kimine göre her türlü sorunumuz bu seçim ile birlikte çözülecek kimine göreyse seçim sürecinde büyük bir kaos olacak. Kimine göre Millet İttifakı kazanacak kimine göre Cumhur İttifakı… Kimine göre İmamoğlu aday, kimine göre Mansur Başkan…Kimisi helal olsun Kılıçdaroğlu’na diyor, kimisi “lider dediğin vurdu mu yıkmalı” diyor. Kimi erken olacak diyor, kimisi vaktinde. Kimi Erdoğan aday olamaz diyor, Bahçeli ise “kontrol bende” Velhasıl kelam her gün bir papatya falı açılıyor ; her gün bir loto oynanıyor memlekette.

Adamın birinin sürekli devam eden bir sıkıntısı varmış. Sıkıntısı o kadar kronikmiş ki zamanla bu sorunu hem düşünmekten hem de anlatmaktan artık yorulmuş. Arada bir sıkıntısına ferahlık için ellerini Allah’a açar ve “Allah’ım sen konuyu biliyorsun…Amin…” diye dua edermiş..

Şimdi siz de konuyu bildiğinize göre çok detaya girmeden olacakları aktarayım size.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu olacak. Önceleri kendi parti kesiminden eleştiriler alacak bu adaylığı ancak kısa bir süre içinde Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ın güçlü desteklerini aldığı görülünce bu adaylık daha güçlü bir zemine oturacak. Devlet bürokrasisi çok hızlı bir şekilde Kılıçdaroğlu dönemine hazırlık amacıyla alan temizliği ve ön açma işlemlerine başlayacak.

Seçim tarihinin netleşmesi için Suriye’deki son hareketlilikler değerlendirilecek. Türkiye’nin yapması gereken son hamlelerin tamamlanmasına paralel olarak yavaş yavaş Esad ile ilişkilerin düzeltilmesi gerekecek. Bu konuda Kılıçdaroğlu’nun olası Başkanlığı’nın yeni sürece ne kadar hızlı katkı yapacağı bilindiğinden komşularla ilişkide yeni dönemin ilk tohumları atılacak.

Mülteci politikası bu seçimlerin ana konularından birisi olmaya devam edecek, Kılıçdaroğlu bu konuda Suriye’nin toprak bütünlüğü ve normalleşme söylemini arttıracak.

İmamoğlu ve Yavaş bir sonraki dönemin olası Başbakan adayları olarak ısınma turları atacak.

İyi Parti aynı anda hem CHP’den hem de AKP’den oy alabilen ilginç bir parti olacak.

Her iki taraf da yönünü Batı’ya çevirdiğini beyan edecek. Her iki taraf da Türk milliyetçiliğini kendisinin temsil ettiğini iddia edecek.

Tahmin edildiğinden ziyade centilmence bir yarış olacak.

Kılıçdaroğlu %60 ‘a yakın oy alarak Başkan seçilecek.

Erdoğan’ın tarihe damga vuran büyük iktidarı son bulacak ve Türkiye yeni bir kadroyla yeni bir rotada istikbalini aramaya devam edecek.

En nihayetinde demokrasi kazanacak. Cumhuriyet’imiz bu süreçten daha güçlü çıkacak. Kaos düşünenler yanılacak.

Şimdi bana bu kadar olayı nasıl bağladın diye düşünebilirsiniz. Kendimce bir varsayımda bulundum diyelim…Ya tutarsa?

YA TUTARSA?