Okumalıklar…

YAYINLAMA: 01 Ocak 2023 / 19.35 | GÜNCELLEME: 01 Ocak 2023 / 19.35

Bugün sizlere, alanında kült olmuş dört ayrı kitaptan söz ediyor olacağım arkadaşlar.

Kitapları yeni sipariş ettim ama hepsini de okumak için oldukça hevesliyim.. :)

İlki “M.S. 2150”…

Kitap, bilinç, bilinçaltı, felsefe ve insanın gerçeklik algısı üzerine kurgulanmış bir roman. Ve 1976 yılında yazılmış oldukça da eski bir eser. Muazzam bir ileri görüşlülük ile yazılmış olmalı ki günümüzde dahi popülaritesi artarak devam etmiş.

Konusu da oldukça enteresan. 1976’da uykuya dalıp, 2150 yılında uyandırılan Amerikalı bir psikoloğun hikayesi bu.

Metaverse evreni hayatımıza girmeye başladığında belki de kendi avatarlarımızla tıpkı bu psikoloğun yaşadığı gibi deneyimler yaşayacağız diye düşünmeden edemedim. Ya da örneğin Kenan Işık gibi fiziksel olarak yaşam fonksiyonlarını yerine getiremeyen bir insanın beynine bağlanacak cihazlarla Metaverse gibi bir sanal dünyada bambaşka deneyimler yaşaması söz konusu olabilir diye düşünmeme neden oldu kitabın konusu. Okuduktan sonra da düşüncelerimi paylaşırım sizlerle belki.

İkincisi uzman klinik psikolog bir arkadaşımın tavsiyesiyle ulaştığım bir kitap. Adı “Gerçekten Beni Duyuyor Musun?”… Hem duyduğumuz sözlere anlam yüklerken, söylenenin arka planını daha net okuyabilmemiz ve hem de kendimiz konuşurken doğru sözcüklerle kendimizi net ifade edebilmemiz üzerine aydınlatıcı nitelikte olacağını düşündüğüm bir kitap. Leyla Navaro tarafından yazılmış. Özellikle de sağlıklı iletişim, ebeveyn çocuk iletişimi adına okumak istediğim bir kitap oldu.

Üçüncüsü İlber Ortaylı’nın “İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?” kitabı. Kendi yaşam tecrübesini cömertçe paylaşmayı sevdiğini bildiğim İlber Hoca’nın bu kitabını 9. sınıf öğrencisi oğlum Emre’nin okuması için almış olsam da kitabı kendim de okumayı düşünüyorum.

Ve dördüncü kitap Jan Spiller’in “Ruhsal Astroloji” adlı kitabı. Kitabı benim gibi astrolojiye ilgi duyanlarınız varsa özellikle öneriyorum.

Son dönemdeki tecrübelerim bana gösterdi ki astroloji gerçekten de işleyen bir sistem. Siz bilin ya da bilmeyin o sistemden bağımsız değilsiniz. Ve kendi doğum haritalarımız bir çeşit yaşam prospektüsümüz gibiler.

Kaderin mutlak olan ve muallak olan iki yönü var. Mutlak kader elbette değişmez fakat bilmek gerekir ki sonsuz olasılıklarla değişebilen, adına kaza da denilen muallak bir kader daha var. Yani seçimlere bağlı bir yönü daha var kaderin. Kitabın tam da bu konuda yol gösterici nitelikte bilgiler içerdiğini söyleyebilirim.

Şimdilik bu kadar.

Herkese mutlu yıllar… :)

Sevgiler, selamlar…

Okumalıklar…