Hocanın cemaate göre değişen hutbesi

YAYINLAMA: 13 Ocak 2023 / 16.28 | GÜNCELLEME: 13 Ocak 2023 / 16.28

Bir arkadaşım geçenlerde Ulu camiye gitmiş Cuma namazı için. Sonrasında olayı anlatırken, “Herhalde bir yönetici vardı namazda, zira dışarıda makam aracı falan vardı” dedi.

Hoca efendi, huşu ve heyecanla yaptığı Cuma hutbesi konuşmasında yılbaşı kutlamasından bahsetmiş ve yılbaşı kutlanmasının dinimizde yasak, haram ve yanlış olduğunu uzun uzun anlatmış, büyük bir huşu ile.

Arkadaşım, bir hafta sonra yine aynı camiye Cuma namazına gitmiş. Ortalarda öyle makam aracı falan yokmuş. Hoca efendi de oldukça sakinmiş.

Geçen haftaki heyecan ve huşudan manevi haz aldığı için aynı heyecanla camiye koşan arkadaşım biraz hayal kırıklığına uğramış.

Ama asıl şaşkınlığı, hoca efendinin yılbaşı kutlaması ile ilgili konuşmasında yaşamış. Bir önceki hafta, yılbaşı kutlamasının ne kadar ve yanlış olduğu konusunda esip, yağan hoca efendi, yılbaşı kutlamasının aslında pek de yanlış olmadığını, Hz. İsa’nın doğum gününün kutlandığını, dinimizde tüm peygamberlerin aynıdır. Biz nasıl peygamberimiz için kutlu doğum haftası düzenleyip kutluyorsak, Hristiyanlar da kendi peygamberinin doğumunu kutluyor” dedikten sonra, aşırıya ifrada kaçmadan yeni bir yıla girişin kutlanabileceğini ifade etmiş.

Ehh… Kararı siz verin artık!

Hocanın cemaate göre değişen hutbesi