Altılı masanın adayı Kılıçdaroğlu olmamalı

YAYINLAMA: 20 Ocak 2023 / 18.49 | GÜNCELLEME: 20 Ocak 2023 / 18.49

Seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağı açıklandı. Genç kuşağın bir temsilcisi olarak bu 6’lı masa olayından pek ümitvar ve mutlu olduğumu söyleyemem. Geçenlerde bir sanayici ile seçimi konuşurken, “Şurada 4 ay kaldı, henüz cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamadılar” dedi.

Karşı tarafta aday belli, seçim stratejisi hazır, EYT, borç yapılandırma gibi oy toplama paketleri arka arkaya gelirken, bu taraftaki acizlik ve hareketsizlik, değişim isteyen herkesin moralini bozuyor.

Eğer 6’lı masa büyük ortak CHP’nin genel başkanını aday gösterirse, durum 1-0 yenik başlar bana göre. Çünkü, Kılıçdaroğlu bir lider değil, yalnızca halkın güvenip, oy vererek iktidara taşımadığı bir partinin genel başkanı o kadar.

Oysa hepimiz biliyoruz ki bu seçim hayati önemde ve seçimi kazanmak için bir lider lazım. Bu konuyu nasıl halledecekler bilemiyorum. Ama sıkıntılı bir süreç var ortada.

CHP’nin genel başkanı, ileriye oynayacağına hep geriye oynuyor. Önce bir türbanlılarla “helalleşme” teranesi tutturdu, ardından gündemden tamamen kalkmış olan türban meselesini ortaya atarak, kadınların giyim kuşam özgürlüğü konusundaki bir meseleyi yeniden siyasetin gündemine sokmakla kalmadı, bunun için bir anayasal düzenleme saçmalığına ön ayak oldu.

Yani şimdi şöyle mi oldu?

Tüm türbanlılar artık CHP’ye oy verecekler!

Kargalar bile güler bu saçmalığa…

Ocak ayı sonunda 6’lı masanın adayı açıklanırsa ve de bu KIlıçdaroğlu olursa, seçim sonucunu için Mayıs’ı beklemeye gerek kalmayacak.

Ne kadar yazık!

Özellikle de biz gençlere…

Altılı masanın adayı Kılıçdaroğlu olmamalı