Okullar olmasa ne iyi olurdu!

YAYINLAMA: 27 Şubat 2023 / 13.29 | GÜNCELLEME: 27 Şubat 2023 / 13.29

Bu yönetim anlayışını kabul etmek mümkün değil. Kar yağıyor, eğitim askıya alınıyor, yağmur yağıyor eğitim askıya alınıyor. Salgın oluyor, hemen eğitimden vazgeçiliyor, bir bölgede deprem oluyor, ülkenin tüm okulları tatil ediliyor.

Son 4-5 yılda eğitim sisteminin içerisinde olan çocuk ve gençler, eğitim mağduru haline geldi. Zaten doğru dürüst, kaliteli bir eğitim söz konusu değilken, bir de askıya alınan süreçler yüzünden öğrenciler perişan edildi. Çocukların ve gençlerin geleceğinden çalındı.

Oysa koşullar ne kadar kötü olursa olun, eğitimin kesintiye uğramadan devamını sağlamak yöneticilerin öncelikli görevi olmalı.

Koşullar ne olursa olsun, eğitimin kesintisiz olarak devam etmesi için tüm koşulların seferber edilmesi gerekir.

Zira, ülkenin geleceğine yönelik yapılacak en önemli yatırım eğitimdir.

Mesela şimdi deprem bölgesinde 3 haftayı geride bıraktık. Bu süre zarfından, eğitim askıya alınmışken, kaç tane okulun depreme dayanıklılığı konusunda çalışma yapıldı, okulların durumu nedir, bu konuda bir yetkili çıkıp açıklama yapmıyor. Şimdi okullar açıldığında bir de velileri bu kaygı saracak ve belki de çoğu veli, okulların durumundan emin olmadan çocuğunu okula göndermeyecek.

Oysa, madem eğitime bu kadar süre ara verildi, bari okulların durumunun netleşmesi gerekmez mi?

Bu, “okullar olmasa ne iyi olurdu” zihniyetinin artık terkedilmesi lazım.

Okullar olmasa ne iyi olurdu!