Yoğurtlu Sarımsak Aşı

YAYINLAMA: 04 Mayıs 2023 / 16.26 | GÜNCELLEME: 04 Mayıs 2023 / 16.28

Tam mevsimi... Sarımsaklar baş tuttu, henüz çok sert değiller, o nedenle çeşitli yemeklere malzeme olabilirler. Ben geçen gün yoğurtlu yemek yaptım sarımsaktan. Bir gün önceden kalma kemik suyu vardı, onun içerisine önceden pişirip dondurduğum bir miktar nohut koydum. Sonra, yemeği zaten pek az yaptığım için iki kaşık minik kuskus makarnalardan ilave ettim. Onlar pişerken zorunlu olarak diş diş yaptığım sarımsakları koydum. On dakikada piştiler. Ben daha önceden yoğurt sosunu pişirip hazırlamıştım, ikisini buluşturdum. Yemeğin yüzünü, yağ, haspir, pul biber ve azıcık da karabiberle süsledim.

Bu yemek için kullandığım sarımsak ince dişlidir, kışa saklanmaz, sadece taze olarak tüketilir. Aynı tür sarımsakla sarımsak kebabı veya salçalı yemek yapabilirsiniz. Yoğurtlu yemeğin biraz yoğun olmasını istediğim için ben bir kaç kaşık makarna ilave ediyorum. Eskiden un koyardım. Bence minik makarnalar yemeği daha lezzetli yapmanın yanı sıra çocukların da çok hoşuna gidiyor. Geçen gün misafir ettiğim çocuk dostum, makarnalı olduğunu duyunca önce tattı, çok da beğendiği için bayıla bayıla yedi. Yoğurt pişirmekle uğraşmak istemiyorsanız, Hatay'ın tuzlu yoğurdundan bir miktar kullanır, kısa zamanda lezzetli güzel bir yemek yapabilirsiniz.

Sarımsaklar eskisi gibi değil... yerli tohum kullanmadıkları için, sebzelerin eskiye göre farklı ve lezzetsiz olduğunu düşünüyorum. Maraş sarımsağı ile büyüdüm ben. Maraş sarımsağı artık Kasım ayında filizlenmeye başlıyor. Halbuki eskiden Şubat ayında filizlenirdi. Biraz araştırınca buldum! Maraş'ta Çin'den getirilen tohum kullanılıyormuş. Çok üzgünüm!

 

Yoğurtlu Sarımsak Aşı
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *