Milletvekilliği müessesesi…

YAYINLAMA: 19 Nisan 2023 / 18.41 | GÜNCELLEME: 19 Nisan 2023 / 18.41

TBMM’nin 27’nci dönem milletvekilleri beş yıllık görev süresini tamamladı. 5 yıl boyunca 8 milletvekilinin hiç söz almadığı ortaya çıktı.

Yıllar önce bir Gaziantep Milletvekili anlatılırdı. Beyefendi meclise gitmiş ve mevcut 8 milletvekili gibi, maaşını alıp yan gelip yatmış.

O zaman 4 yıllık sürenin sonuna doğru, genel kurulda bir konu görüşülürken elini kaldırmış. Herkes pür dikkat acaba ne söyleyecek diye ona dönmüş.

Başkan, “Buyurun sayın vekil” diye söz vermiş.

Değerli vekil ayağa kalkıp, “Yukarıdaki pencere açık kalmış. Görevlileri uyarsanız da kapatsalar, soğuk hava geliyor” deyivermiş.

Bu dönemde, 8 milletvekili açık kalan pencereyi kapattırmak için bile söz almamış anlayacağınız.

Türkiye’de siyasetin mi yoksa bizim kadersizliğimiz midir vekil seçilen kişiler ne yazık ki, aldıkları parayı hiçbir zaman hak etmezler.

Çoğu, devrin sefasını sürmek üzerine yoğunlaşır. Zira yapmaları gereken tek şey, kendileri vekil olarak seçtiren genel başkanların istediği doğrultuda el kaldırmaktır. En önemli sorumlulukları budur.

Bakın bu döneme damgasını vuran, Türkiye’de gündem yaratan, milletvekilliğinin ne demek olduğunu ne anlama geldiğini gösteren 4 vekil vardı.

Siyasi yönlerini beğenirsiniz, beğenmezsiniz, ama 4 TİP milletvekili, bu döneme damga vurdu, halkın sevgi ve sempatisini kazandı. Yani 4 kişi bile bile bir ülkede gündem, heyecan yaratabilirmiş, onu gördük.4 Milletvekili öyle bir performans gösterdi ki bu seçimde parlamentoya daha güçlü girebilmenin alt yapısını oluşturdu. Helal olsun!

                                               ***

Şimdi gelelim yeni seçileceklere…

Onlar da da durumun mevcuttan fazla olacağını beklemek mümkün değil.

Çünkü onları biz seçmiyoruz. Onlar sadece genel başkanlarının emir erleri…

Gidecekler, vekilliğin sağladığı saçma sapan abartılı imkanlardan yararlanarak, maaşlarını alıp ceplerine koyacaklar.

Oysa, kimin milletvekilimiz olacağına biz karar verebilsek, böyle bir düzen devam edebilir mi?

Şimdi seçilebilmek için canhıraş bir şekilde sokaklara döküldüklerine bakmayın, dönem sonunda onların da performansını göreceğiz hep birlikte…

Bu düzen böyle devam ettikçe, başka türlüsü mümkün değil!

Milletvekilliği müessesesi…