ALLAH “ÇUKUR ÇAKALLAR” DAN KORUSUN

YAYINLAMA: 26 Nisan 2023 / 17.53 | GÜNCELLEME: 26 Nisan 2023 / 17.53

Birçoğumuzun hayatında bir kere de karşılaşmış olsak bir “Çukur Çakal” vardır.

Çakalların ortak özelliği kurnaz ve iğrenç canlılar olmaları, gündüz saklanıp gece ortaya çıkmaları ve alacakaranlıkta avlanmalarıdır.

Bazen yalnız, bazen çiftler ya da sürüler halinde yaşar, buldukları küçük hayvanlar ya da leşleri yiyerek beslenirler. Sürüler halinde dolaştıklarında  o kadar güçlülerdir ki koca bir antilobu bile avlayabilirler. Yalnızken genellikle süklüm, püklüm, yırtıcı hayvan artıklarını yiyen, zavallı leşçil yaratıklardır.

Alçak sözcüğü “yere yakın, yüksek olmayan“ anlamındadır, ama çoğu zaman çok kötü şeyler yapan insanlara da  “alçak” deriz.

Ben çok çok kötü şeyler yapan, kötü kalpli, karanlık ruhlu insanlara “alçak” diyemeyenlerdenim, çünkü alçak olabilmek için bile bir yükseklik gerekir. Ben onlara “çukur “ diyorum.
Şimdi gelelim “Çukur çakallar” a..

Bu zavallı insan tipi genellikle iki yüzlü, toplumu aldatan, çok iyi kalpli gibi görünüp, kurnazca ve çok uzun soluklu planlar yapan ve aynı bir çakal gibi, karşısındakinin en zor zamanında onun malına, mülküne, kıymet verdiği değerlere “çöken” insanlardır. İnsanlara yardım ediyor gibi görünüp, en çaresiz, en zayıf anında elindeki avucundakini almayı planlayan ve bunu acımasızca yapan rezil yaratıklardır. Kim zaman sıradan biri, saygın bir iş insanı ya da yardımsever bir dost, kimi zaman bir siyasetçi görünümündedirler.

Bayrağınıza, vatanınıza, manevi değerlerinize, hatta daha ileri gidip, yaşam biçiminize, oturmanıza, kalkmanıza, konuşmanıza karışacak kadar cüretkar ve tehlikelidirler.

İnsanların saf duygularını hemen fark edip, sinsi sinsi gülerek, ağır ve emin adımlarla planlarını yapar ve en çaresiz zamanda, aynı bir çakalın alacakaranlıkta avlanması gibi değerlerinize hooopp diye çöküverirler. Toplum içinde muteber görünmek için de etraflarına topladıkları insanlara babacan bir görüntüyle kırıntı yardımlar yapmaktan da geri kalmazlar. Gerçek yüzlerini çok geç görürsünüz ama fark ettiğinizde iş işten geçmiştir.

Siz “Hay Allah, baba dostuydu, bana bunu nasıl yaptı?” ya da “Alnı secdeden kalkmayan bir adamdı, bizi nasıl Allah’la aldattı, tüm özgürlüğümüzü elimizden aldı” diye hayıflanırken “Atı alan Üsküdar’ı geçmiştir”.

Ne diyelim, uyanık olun, fark ettiğinizde derhal önlem alın, kıymet verdiklerinizi uyarın.

Ez cümle: Allah “çukur çakallar” dan hepimizi korusun..

ÇAKAL

 ALLAH “ÇUKUR ÇAKALLAR” DAN KORUSUN