İhlas haberin gazetecilik anlayışı

YAYINLAMA: 27 Nisan 2023 / 15.20 | GÜNCELLEME: 27 Nisan 2023 / 15.20

İhlas Haber Ajansı, önceki gün ilginç bir gazetecilik örneği sergiledi.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu Gaziantep’e geldi ya…

Demokrasi Meydanı’ndaki mitinge valilik izin vermedi. Miting, Kalealtı’nda yapıldı.

İşte İhlas Haber Ajansı’nın Ekrem İmamoğlu’nun mitingine ilişkin yaptığı, iletişim Fakültelerinde örnek gösterilmesi gereken tek haberi:

                                               ***

Gaziantep'te İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine yaya olarak giden bir grup CHP'li, şehrin işlek caddesinde kısa süreliğine yolu kapattı. Araç yolunu dolduran partililer nedeniyle uzun araç kuyruğu oluşunca bazı sürücüler klakson çalarak duruma tepki gösterdi.
Cumhur İttifakı tarafından organize edilen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılacağı mitinge yaya olarak giden ve ellerinde CHP bayrakları bulunan bir grup yolu kapattı. Gaziantep'in en işlek yerlerinden olan Muammer Aksoy Bulvarı'nı dolduran partililer araçların geçişine fırsat vermeyince uzun araç kuyruğu oluştu. Emniyet müdürlüğü binasının bulunduğu bulvardaki partililer, polislerin ikazı ile yolun tek şeridini yeniden trafiğe açtı. Kısa süreli kapanan yolda bir süre bekleyen bazı araçların sürücüleri ise klakson çalarak partililere tepki gösterdi. CHP'li grubun bir kısmı kaldırımdan, bir kısmı ise araç yolunun tek şeridinden sloganlar eşliğinde miting alanına yürüdü.”

                                                               ***

Günümüzde basının içler acıtıcı haline gülmeli mi yoksa ağlamalı mı bilemiyorum. Sanki başka mitingler düzenlendiğinde, devlet erkanı sayılan grup, toplu olarak bir yere gittiğinde, trafik allak bullak olmuyor, vatandaş tepki göstermiyor da yalnızca bu miting için sıkıntı yaşanmış!

Basının taraf olmasının ortaya çıkardığı komik bir durum.

                                                               ***

Aynı ajansın 10 Nisan tarihinde servis ettiği bir başka haber daha vardı!

Haberin başlığı şöyle:

“Gaziantep’te bir şahıs yol kenarındaki ağaca asılı halde ölü bulundu”

Haber,
“Gaziantep’te psikolojik sorunları olduğu iddia edilen bir genç, işlek cadde kenarındaki ağaca asılı halde ölü bulundu.
Olay, Şehitkamil ilçesine bağlı Aktoprak Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, cadde kenarındaki ağaca asılı haldeki genci fark eden vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, ağaca asılı gencin hayatını kaybettiğini belirledi” diye devam ediyor.” şeklinde devam ediyor.

                                               ***

Demek ki ağaca asılı haldeyken “ölü” olunmayan durumlar da olabiliyormuş!!!

İktidara odaklanacağınıza, biraz mesleğinize odaklanın da komik durumlara düşmeyin arkadaşlar!

İhlas haberin gazetecilik anlayışı