Hatırla sevgili…

YAYINLAMA: 13 Mayıs 2023 / 11.00 | GÜNCELLEME: 13 Mayıs 2023 / 11.00

Yıllar önce yayınlanmış, “Hatırla Sevgili” diye bir dizi varmış. Benim yaşım yetmediği için hatırlamam, ancak büyüklerim geçmişte ülkenin yaşadığı siyasi gelişmeleri daha iyi anlamam ve devletin nasıl işlediğini görmem için “Hatırla Sevgili” dizisini izlememi önerdi.

Dizi bir aşk hikayesine dayanıyor ama, Demokrat Parti iktidarı dönemini, ardından Menderes ve arkadaşlarının idam sürecini, ardından üniversite gençlik hareketleri, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan’ların idam sürecinde yaşananları, Mahir Çayan ve arkadaşlarının Kızıldere de katledilişlerini anlatıyor.

İzlerken çoğu zaman göz yaşlarına hakim olamıyor insan ve ülke insanının ne kadar ağır bedeller ödediğini görüyor.

Üç fidanın, hiçbir şiddet olayına karışmamışken, yalnızca siyasi görüş ve eylemlerinden dolayı devletin gözünü kırpmadan katledilişini izlerken, o günleri yaşıyor gibi oluyorsunuz.

Orada bir devlet görevlisinin hem sol görüşlü, hem sağ görüşlü öğrenci liderleriyle biraraya gelip, tahrik ve teşviklerde bulunarak, nasıl kışkırtmacı bir rol oynadığına tanık olmak yaşım itibarı ile beni sarsıyor.

Çok başarılı bir dizi yapılmış, oyuncular da muhteşem…

Geçmiş dönem tarihini bilmeyen tüm genç arkadaşlarıma tavsiye ediyorum.

Şimdi tam da benim gibi ilk kez oy kullanacak genç arkadaşlarıma seslenmek istiyorum: Biz, bu ülkenin geleceğiyiz. Her ne kadar elimizdeki akıllı telefonlardan başımızı kaldırmamamız eleştirilse de şunu iyi anlamaları lazım ki biz dünyaya, dünyadaki gelişmelere orada ulaşıyoruz ve doğrunun, ülkemiz için geleceğin ne olduğunu çok iyi biliyoruz.

Bize güvenmeleri lazım.

Çünkü, bu seçimin kaderini biz belirleyeceğiz.

Hatırla sevgili…
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *