AKP BAŞARAMADI MAĞLUP SAYILIR BU YOLDA GALİP

YAYINLAMA: 18 Mayıs 2023 / 11.00 | GÜNCELLEME: 18 Mayıs 2023 / 11.00

Yaratılmaya çalışan algının aksine, 14 Mayıs seçimlerinde AKP tam bir başarısızlık yaşadı.

Düşünebiliyor musunuz, tüm bakanlarıyla, belediyeleriyle, hükümet güçleriyle, görsel ve yazılı basınıyla, ezici ve orantısız güçleriyle aylarca, hatta yıllarca alandaydılar. Sonuç % 50 bile olamadı. Başaramadılar, ikinci tura kaldılar. Recep Tayyip Erdoğan, büyük yenilgiye uğradı. AKP, tarihinin en düşük oyunu aldı. AKP’nin oyu yüzde 35,5 düzeyine geriledi. Erdoğan ve AKP milyonlarca oy kaybetti. Ülkenin yarısı artık onu istemediğini oylarıyla beyan etti.

TC vatandaşı yapılan Suriyeliler, halkın parasının fütursuzca dağıtıldığı potansiyel oy kaynakları, yıllarca bugünleri hesaplayarak dağıtılan yardımlar, TC vatandaşı olarak, toplanan vergilerden hak ettiği devlet desteğini ulufe gibi alabilip, manen borçlandırılan insanlar bile Recep Tayyip Erdoğan’ı  kurtarmaya yetmedi.

Rakamsal olarak ifade edersek:

Oy kullanabilsinler diye, 1 milyon 850 bin kişi TC vatandaşı yapıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın resmi verilerine göre, Türkiye’de yine kullanacakları oy ile borçlandırılan, yaklaşık altı milyon aile, sosyal yardıma muhtaç hale getirildi. Üç kişi ile çarpmayalım, her ailede iki yetişkin varsayalım. Bu rakam 12 milyon seçmen demektir.

Sadece bu iki kalemde ortaya çıkan oy sayısı 13 milyon 850 bin. 14 milyona yakın…

Oysa seçimlerde, Erdoğan-Kılıçdaroğlu oy farkı: Sadece 2.5 milyon olabildi (2.515.164). Çok ciddi bir başarısızlıktır bu… Kullanılmayan 8,5 milyon oyu ve geçersiz sayılan 1 milyon oyu hesaba katmaya bile gerek yok. Sandık sonuçlarına itirazlar devam ediyor ve dün değişen rakamlar henüz açıklanmadığı için, Kılıçdaroğlu lehine bu makas daha da kapandı, fark çok daha azaldı.  

2018'de yurt içi, yurt dışı ve gümrük sandıkları dahil cumhurbaşkanı seçim sonucuna göre Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52,59 oy almıştı. Olmadı, başaramadı, bunca güce, hesaba, plana  rağmen oylarını konsolide edemedi.  Büyük başarısızlık…

Ezici çoğunlukta Suriyeli barındırmasına ve beslemesine rağmen, Gaziantep’te bile oyları % 51,7’den % 45 e düştü.

Ez cümle: Hakettiğimiz aydınlık, çağdaş, huzurlu, güvenli bir Türkiye için MUTLAKA oy kullanın. 28 Mayıs’ta ayıracağınız birkaç saat, torunlarınızın Atatürk Türkiyesi’nde yaşamasını sağlayacak. Lütfen 28 Mayıs'ta da oy kullanın….

 

AKP BAŞARAMADI MAĞLUP SAYILIR BU YOLDA GALİP
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *