TÜRK AMERİKAN GEZİ PLATFORMU (TAGP) MUCİZESİ

YAYINLAMA: 25 Mayıs 2023 / 11.00 | GÜNCELLEME: 25 Mayıs 2023 / 11.00

Seçimler ikinci tura kalınca bizi çok ciddi bir kaygı aldı. Son derece önemsediğimiz gençlerimiz ikinci defa oy kullanmak için bir kez daha yola çıkamayacak durumdalardı. Çok kıt kanaat ve mucizelerle ay sonunu getiren, kendi kaderlerine terk edilmiş gençlerimiz bu gidişe bir dur demek istiyorlardı ama gidip oy kullanıp dönecek olanakları yoktu. Ne yapacağımızı, onlara nasıl yardımcı olacağımızı kara kara düşünürken San Francisco’da sayıca bir avuç, ama gönülleri kocaman kahramanlar imdadımıza yetiştiler.

“Türk Amerikan Gezi Platformu” adında, muhteşem işler yapan bu örgüt, bize sorgusuz ve sonsuz destek verdiler. “Ne kadar başvuru varsa geri çevirmeyelim. Türkiye aydınlık günleri hak ediyor, artık ülkemize baharlar gelmeli” dediler.

İkinci oy kullanma için, son dakikalara sıkıştırılan oy verme işlemi için Türk Amerikan Gezi Platformu (TAGP) , ABD’de ne yaptılar biliyor musunuz?

Bir avuç insan Türkiye için 1.200 km yol gittiler…

Türkiye’nin doğusundan batısına 1654 km, bir oy vermek için onlar 1234 km yol gittiler.

 7 Saat Gidiş... 7 Saat Dönüş...

Bir dönüm noktasında olduğumuzu ve hangi yöne gideceğimizi sadece oylarımız ile belirleyeceğimizi asla unutmadan yola çıktılar.

168 kişi taşıdılar. San Francisco'dan ikinci tur için kalkan otobüslerinin biletleri 2,5 saat içinde tükendi.

Ertesi gün ek olarak organize edilen ikinci otobüsün biletleri de aynı şekilde hızla sahiplerini buldu.

Bu önemli seçimde oy otobüslerine katılan öğrencileri sponsorlu biletleriyle, otobüste en iyi şekilde ağırlayarak götürdüler.

Turkish American Gezi Platform 2013 yılından beri aktif, California bazlı %100 gönüllüler ile yürütülen bir kuruluş. Daha önceki yıllarda da San Francisco’dan Los Angeles’taki konsolosluğumuza bıkmadan, usanmadan oy verecek Türk vatandaşlarını taşımışlardı. Son derece zekice isim koyarak yaptıkları kampanyaları artık duymayan kalmamıştı:

2014, 2015, 2016, 2017 ve 2023’te düzenledikleri kampanyalarının isimleri şöyleydi: Oy ver gitsin, Oyla Gelen Oyla Gider, Sen de Oy Ver,  Her Oyda Bir Hayır Vardır / Değişim için Oy Ver, Bu kez TAMAM,  Mücadeleye Devam, Biz Geziciyiz, Siz Gidici, Los Angeles’ın Hastasıyız, oy Vermenin Ustasıyız …

Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en hararetli seçimi olarak anılacak cumhurbaşkanlığı seçiminde oy vermek üzere, bu artık "Son Otobüs” diyerek gittikleri yollardan karşılarına halkın iradesine ve oy verme hakkına saygı duymayan bir düzen çıktığını gördüklerinde asla yılmadılar.

Kendileri oy verdikleri gibi, bu kez de Türkiye’deki gençleri düşündüler. Oy vermeye gitmek isteyen fakat maddi durumu nedeni ile ulaşım imkanı olmayan öğrencileri burslu otobüs biletleriyle desteklemeye karar verdiler.

Türkiye Gönüllüleri ile birlikte çalıştıkları bu projede, her gencin gidiş dönüş biletine kocaman yüreklerini ve sevgilerini kattılar.

Oyların sağlıklı bir ortamda sayılmasını ve Gezi Platformu olarak 2014'ten beri süregelen "Oy Otobüsü" maceralarının geleceğe umut olmasını dilediler. Bu insanların muhteşem dik duruşları bizleri de çok yüreklendirdi. Şimdi hep birlikte herkesi vatandaşlık hakkını kullanmaya çağırıyoruz. Haydi Türkiye, yılmadan oy ver, sesini duyur!

 

TAGP hakkında özet bilgi:

Türk Amerikan Gezi Platformu (TAGP) toplum temelli, gönüllülük esasına dayalı, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur (501-c). 2013 yazında İstanbul’da gerçekleşen Gezi hareketine damgasını vuran, demokratik değerlerden ve çok sesli katılımdan ilham alan, Türkiye'de kökleri olan bağımsız bir grup birey tarafından kuruldu.

TAGP'nin amacı, Türk Amerikan toplumunu bir dizi temel değer etrafında birleştirmek ve organize etmek ve bu değerleri seminerler, konferanslar, sanat sergileri, forumlar gibi halka açık etkinlikler aracılığıyla tanıtmaktır.

TAGP, dogma, otoriterlik ve ırk, etnik köken, cinsiyet, yaş, engellilik, cinsel yönelim ve dini inançlara dayalı tüm ayrımcılık eylemlerini reddeder.

 

TÜRK AMERİKAN GEZİ PLATFORMU (TAGP) MUCİZESİ
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *