KEFİRİN BİZE KATTIKLARI

YAYINLAMA: 01 Haziran 2023 / 11.00 | GÜNCELLEME: 01 Haziran 2023 / 11.00

Bağırsak sağlığımız vücudumuzda bir çok fonksiyonu etkilemektedir. Bağırsak bu yüzden ikinci beyin olarak adlandırılmaktadır. Eğer mutlu bir insan olmak istiyorsanız bağırsaklarınıza çok iyi bakmanız gerekmektedir. Üstelik bağırsaklarımız bağışıklık sistemimizi de etkiliyor. Başta mevsimsel hastalıklar olmak üzere; kanser ve immün sistem gibi hastalıklar da bağırsak floramızın temizliğine bağlı. Bunun için de hem probiyotik hem de probiyotik içeren gıdaları tüketerek; faydalı bakterilerin sayısını arttırmak ve bu bakterileri beslemek gerekiyor. Yoğurt, ayran, turşu gibi fermente gıdaların yanında kefir de iyi bir probiyotik kaynağı.

*Kefir inek, keçi, koyun sütlerinden mayalanarak elde edilmektedir. Bir bardak kefirin içerisinde toplam 120 kalori var. Protein, kalsiyum, magnezyum, fosfor, selenyum, A vitamini, B1 vitamini, B12 vitamini ve E vitamini de içeren kefirin besin içeriği oldukça yüksek. Bu sebeple her sağlıklı insanın günde bir bardak kefir tüketmesi son derece faydalı. Kefir sindirim sisteminizi düzenleyerek kabızlık, ishal şişkinlik ve düzensiz tuvalete çıkma problemlerine yardımcı olmaktadır

Bazen de antibiyotikler gibi bağırsak florasını alt üst eden ilaçlar kullanmak zorunda kalmak da ciddi sindirim problemlerine sebep olabiliyor. Bunun için de düzenli kefir tüketimi yardımınıza koşabilir.

* Kefir sadece bağırsak sağlığını etkilemiyor, aynı zamanda genital sağlığa da iyi gelmektedir .

* Diyet döneminde de beslenme programlarına kefire sıkça yer vermekteyim. Çünkü bağırsak florasını düzelterek yağ yakımını hızlandıracaktır.

Sade kefir tüketemiyorum diyorsanız hazır meyveli kefirleri tüketmeyelim , Mevsimine uygun meyveler ile sade kefirleri birleştirerek smoothie yapabilirsiniz.

KEFİRİN BİZE KATTIKLARI
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *