Chia Tohumu Faydaları (2)

YAYINLAMA: 21 Mart 2024 / 00.00 | GÜNCELLEME: 20 Mart 2024 / 18.55

Chia Tohumu İçeriği

Gluten içermeyen chia tohumları tüm yağ asitlerinin yaklaşık %60`ını içerebilir. Özellikle omega-3 yağ asidi çeşidi olan ALA yüksek oranlarda bulunabilir. Keten tohumuna kıyasla chia tohumu daha fazla omega-3 yağ asidi içerir.

Ek olarak tohumlarda bulunan vitamin ve mineraller şunları içerebilir:

Fosfor,Kalsiyum,Potasyum,Magnezyum,Demir,Çinko, Bakır,Manganez,A, B1, B2, B3 vitaminleri ve folat.Vücutta yüksek biyolojik aktivite gösteren bileşikler olan polifenoller, tokoferoller, sitosteroller chia tohumunda  belirli miktarda bulunur.

Cilde faydaları;Cildin en dış tabakası olan epidermis yağ aitleri, kolesterol ve seramidlerden oluşan bir bariyerdir. Bu bariyer cildin alt katmanların nemli kalmasını sağlayabilir, dış etkilere karşı koruyabilir ve maddelerin derindeki hücrelere taşınmasına yardımcı olabilir. Chia tohumları omega-3 yağ asitleri içeriği en yüksek bitkiler arasında sayılabilir. Cildin üst tabakası olan epidermis chia tohumlarında bulunan omega-3 ve omega-6 yağ asitleri ile güçlendirilebilir. Ayrıca içerdiği antioksidan bileşikler ile cilt bariyerinin iyileştirilmesine katkıda bulunabilir. Cilt yüzeyinin nemlendirilmesini sağlayarak bariyer güçlendirilebilir. Chia tohumu cilde faydaları arasında yaşlanma karşıtı etkinlik gösterilebilir.

Chia Tohumu Cinselliğe Faydaları

Chia tohumu cinselliğe faydaları açısından giderek artan kullanıma sahiptir. Omega- 3 yağ asitleri içeren chia tohumları kardiyovasküler sağlığın iyileştirilmesine katkıda bulunabilir. Damarlarda kolesterol birikimini önleyerek kan akışının iyileştirebilir. Sağlıklı cinsel aktivite için gereken kan akışını sağlayabilir. Beyin gelişimi ve fonksiyonlarının sürdürülmesi için omega-3 gerekli yağ asitleridir. Sürecek

 

Chia Tohumu Faydaları (2)
YORUMUNUZU YAZIN, TARTIŞMAYA KATILIN!
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *